Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

ГЕРБ обмислят процедура по импийчмънт на президента Румен Радев след изказването му, че снема доверието си от правителството и сериозните критики, които отправи по адрес на кабинета "Борисов".

"За нас е необяснимо поведението на Радев. Конституцията е съвсем ясна за правомощията на президента - там не фигурира даване или снемане на доверие. Президентът явно решава да даде някакъв знак, че започва предизборната си кампания за втори мандат. Това не е полезно за българското общество, институциите трябва да си взаимодействат", заяви депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов.

В предаването "Денят ON AIR" той посочи, че може да се отправят критики, но "дължим на българските граждани институциите да си взаимодействат така, че да има полза за цялото общество".

"Редно ли е да мислим, че в момента трябва да кажем на президента, че трябва да изтегли всички определени от неговата квота представители в различни държавни органи?", попита на свой ред Ципов.

"Имаме достатъчно народни представители, за да започнем процедура по импийчмънт. Но премиерът беше ясен, че не желаем да водим война с президентската институция. Не мисля, че ще постигнем резултат, който ще е полезен за българските граждани", обясни народният представител пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

Анонимен

преди 4 години

Заместник-вътрешният министър Красимир Ципов, който отговаря за КАТ, е с европейска заповед за арест.Това съобщи току що представител на Еврокомисията.Ципов е замесен в трафик на мигранти към Западна Европа, като им е осигуряват канал да не ги спира Пътната полиция.

104

Анонимен

преди 4 години

точно така е едни и същи хора в парламента а чакаме промяна -няма как да стане -те там се чувстват като в крепост която никой не може да разруши -може българското недоволство -Така е тръгнала и разрухата на България -двама царе окупирали се в техните крепости мислейки че са недосегаеми -вместо да се обединят срещу Османската империя -сега Империята е друга но все така заробваща -империята на 240-те депутати със всички привилегии -ние все още сме роби на собственото си мълчание

103

тя

преди 4 години

Най- големите разбойници са в Б парламент - народа ви мрази като ви гледа простотиите !

fallback