Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg
fallback

Притеснява ме вотът на недоверие, призна министърът на околната среда и водите Емил Димитров. От ден министър, а вече атакуван с вот на недоверие. В такова положение се оказа новият министър на околната среда.

Oще по темата
Той призна, че е притеснен от готвения от БСП вот на недоверие за провал в областта на екополитиката. А от днес левицата започва и консултациите с останалите партии от опозицията за търсене на подкрепа за вота. Първата среща на социалистите е с ДПС, а след това ще имат разговори и с депутатите от партия "Воля".

От БСП: Борисов бяга от отговорност със смяната на екоминистъра

На този фон Ревизово сподели: "Мен лично ме притеснява, първи работен ден ми е, а ще се окаже, че аз трябва да участвам във вота на недоверие".

Той допълни, че още вчера, след като положи клетва като министър, е получил първите си задачи от премиера Бойко Борисов, с които веднага се е заел.
 
"Изпратих хора на проверки за депата в страната. Вчера се наложи от Пловдив да пращам хора в Стара Загора, за да могат те да вземат пробите", обясни Емил Димитров.

Той посочи, че по време на дебата за вота на недоверие ще коментира парите, които са осигурени за ВиК сектора. "Достатъчно много пари, които асоциации, служби не се ангажират да усвояват. Ако пропуснеш някакви пари от Европа, защо?", риторично попита Димитров.

Министърът коментира и проблема с водата в Шумен.

Градът днес остана на сухо заради голяма авария, която пък съвпадна с планирания ремонт на мрежата.

"Аз съм влязъл като депутат от Шумен. Знам откъде са тръбите, къде е прочутата станция "1300", където пречиства водата и я хлорира. Ще направя всичко възможно, ще обиколя всичките язовири", допълни още министърът.

Той обясни, че премиерът трябва да обяви вариантите за решение на проблема в Перник. "За мен беше да подготвя какви финансови средства могат да се заделят за Перник. Изготвил съм справка. Днес трябва да му докладвам", каза Ревизоро. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

ее

преди 4 години

преди 3 месеца Въча пресъхна защо ли ???? и никаде не го съобщиха ГАРАНТИРАНО ОТ граб

76

Един от Дупница

преди 4 години

До АнонименВ Дупница има вода с малко изключение. Доколкото разбирам, това са основно търговци на автомобили, автиомивки ,ресторанти около Е-79, както и някои къщи:

75

Пенсионер

преди 4 години

Вота на недоверие няма да мине. Ревизоро до е спокоен.

fallback