Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Едва 30 минути продължи работата на парламента.

Заседанието беше прекратено поради изчерпване на дневния ред.

Oще по темата

Все пак законотворците решиха, че ще заседават извънредно на 12 ноември, вторник, за да приемат на първо четене бюджетите на НЗОК и на Държавното бществено осигуряване.

Иначе днес набързо приеха на първо четене промените в Закона за безопасно използване на ядрената енергия.

Според поправките техническият надзор на съоръженията с повишена опасност на територията на ядрена централа ще се осъществява от специализиран орган. Той ще бъде под методическото ръководство на Агенцията за ядрено регулиране.

Второто четене на промените в Закона за стоковите борси и тържища отпадна заради допълнително обсъждане в ресорната комисия, допълва БНР.

С промените се предвижда всяка борса да урежда системата за разплащане, т.нар. клиринг  в своя правилник. Измененията в закона касаят уреждането на клирингов механизъм само за търговия на стоковия пазар и не касае пазара на финансови инструменти. Условията за неговото действие ще се регламентират в борсовия правилник на съответната стокова борса. С това ще отпадне съществуващият лицензионен режим на клиринговата къща, която играе ролята на банка за борсовата търговия. Това, според вносителите от Министерски съвет, ще доведе до намаляване на административната тежест върху бизнеса по създаването и функционирането на клиринга. От друга страна, това ще има положителен ефект за икономически оператори, търгуващи на борсата, при гарантиране на задълженията на страните по сключените договори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

МИСЛЯ, ЧЕ Е ПРАВИЛНО

преди 4 години

Така е правилно и мисля, че го заслужават. Все пак щом са станали депутати, значи са умни и образовани хора, които здраво са се трудили в този си живот, за да стигнат до високата и отговорна трибуна, на която се намират в момента. А вие завиждате за това, което сте постигнали, защото сте неможачи и не ви остава друго освен да плюете по честните и успели с кариера хора! Засрамете се! Заради такива като вас завистливи неможачи държавата потъва и умните и честни трудолюбиви хора страдат!

11

някой

преди 4 години

Наработиха се за тая държава ,стига толкова ,а сега за бизнеса си

10

Анонимен

преди 4 години

"...с наработиха набързо" - оправете си заглавието, защото така нищо не се разбира...

fallback