Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Колко продължава един работен ден? За някой 6 часа, за други 8, 12, или повече, но за депутатите може и да е по-малко от час.

Такъв е случая и в сряда. След като бяха в предизборна ваканция две седмици, днес отново седнаха на банките си, но за кратко.

Още по темата
Поработиха само 43 минути.

През това време успяха ударно да гласуват оставките на Лиляна Павлова от ГЕРБ, която е избрана за заместник-председател и член на Управителния комитет на Европейската инвестиционна банка и на Волен Сидеров от "Атака", който още по време на предизборната си кампания за кмет на София я депозира в деловодството на НС с мотива, че иска да е честен спрямо избирателите.

Законотворците удължиха и работата на комисията, която разследва теча на данни от НАП, гласуваха си и нова ваканция в четвъртък и петък, защото в неделя ще се проведе втория тур на изборите на много места.

Накрая депутатите изслушаха и декларацията на червената шефка Корнелия Нинова за манипулациите по време на местния вот в неделя и отговора на шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

След това в 9,43 ч. председателстващият заседанието Емил Христов от ГЕРБ би звънеца и обяви, че следващото редовно пленарно заседание ще се проведе на 6 ноември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase