Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е агитирал на чужд език в Сунгурларе по време на посещението си там. Това се казва в Решение на Общинската избирателна комисия там, публикувано на официалната й страница в интернет.

Oще по темата

За нарушението са сигнализирали от ГЕРБ. А констатацията на комисията е, че е нарушена забрана за водене на предизборна кампания на език, различен от български, от председателя на ПП "Движение за права и свободи" Мустафа Карадайъ и от кандидата за общински съветник на същата политическа сила Илиян Маринов, пише БТА.

Съставени са актове за нарушенията. Те ще бъдат изпратени на Областния управител на област Бургас за издаване на наказателни постановления. Писмено предупреждение за нарушение на изборния кодекс ще бъде изпратено и до кандидата за кмет на ДПС в Сунгурларе Хатидже Георгиева.

Решението на комисията може да бъде обжалвано пред ЦИК в срок от три дни след датата на публикуването му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 4 години

Ха така, трупайте доказателства за продьлжаващата асимилация.

42

Анонимен

преди 4 години

Е,й???

41

Анонимен

преди 4 години

До ???"*** в америка и направи агитация на испански в регион населен с латиноси , ако отървеш затвора ще ти лепнат такава яка глоба"Отиди .с чалмътъ и почи "Халал Алал тюрюлюм мюуюлк" и щи лепнта 20 години, ама след като те пребият 20 пъти :D

fallback