Снимка: МС
fallback

Премиерът Бойко Борисов предложи на йорданския си колега Омар Разаз да се разширят възможностите за размяна на опит и обмен на информация между службите за сигурност на двете държави с цел съвместни действия за борба с тероризма.

Oще по темата
"Сътрудничество в областта на сигурността и отбраната по линия на противодействие на тероризма остават приоритетни в двустранните отношения, както и сътрудничеството в Процеса "Акаба”, заяви той.

Специален акцент в разговора е темата за бежанците и мигрантски в натиск, допълва "Фокус".

"Сигурността и отбраната, противодействието на тероризма, екстремизмът, радикализацията и нелегалната миграция са много важни в контекста на актуалните събития”, посочи премиерът.

"Йордания и кралят Абдулла II бин ал-Хусейн се ползват с изключителен авторитет в Европа заради балансираната му политика в региона", обясни Борисов.

"България и Йордания имат сходство в позициите по основните световни и регионални проблеми. Оценяваме активният диалог и добрите отношения на Йордания с ЕС”, уточни българският министър-председател.

Двете страни трябва да работят и за търговско-икономическото и инвестиционното си сътрудничество, както и установяването на по-близки контакти между бизнес общностите, добави Бойко Борисов. Той разказа на Разаз, че България ще домакинства Берлинския процес и предложи подобно домакинство на Процеса "Акаба".

Премиерът на Йордания Омар Разаз пък каза,  че са налице исторически връзки между Йордания и България, особено в търговията.

По време на среща на четири очи с българския министър - председател, Омар Разаз изрази също желание да се възстанови износът на фосфати за България, който е бил доста голям през годините.

"Развиваме фармацевтиката, информационните технологии. Искам да отбележа, че туризмът между България и Йордания бележи ръст", каза Омар Разаз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

1

преди 4 години

До ПроСото,обратното стана ***,кюстендилската слива,разби самоковското картофче,и фандъкова се озърташе да види началника си,в студиото за помощ,но уви,той беше в Йордания,за газ,началничката на цеха за поцинковани кофи,трябва да утрои производството им,защото,няма да има къде да слагаме Йорданската газ,не останаха кофи от Азерската доставка.

34

Анонимен

преди 4 години

Ама Борисов много се угои в последно време. притеснявам се. Все пак в страната още върлува свинската чума.

33

Анонимен

преди 4 години

Знами ,,торбалан поискал . А ония не ги е интересувало . Ясно ! Екскурзиика . Живот здравей ,здравей .

fallback