Снимка: BulFoto
fallback

В близките дни ще имаме среща с Каракачанов на Коалиционен съвет и предполагам, че ще имаме доста сериозни промени в отношенията с ГЕРБ още през септември, тъй като държавата не върви на добре. Намираме се в една тежка икономическо-политическа криза. Това заяви бившият вицепремиер и лидер на НФСБ Валери Симеонов пред Нова.

Oще по темата

Той беше категоричен, че са нужни нови преговори с ГЕРБ по отношение на приоритетите на управляващата коалиция. Нови разговори обаче ще има и между партньорите в малката коалиция на "Обединени патриоти" - ВМРО и НФСБ.

Според Симеонов бъдещето на управлението зависи най-вече от ГЕРБ.

"Това е голямата партия, която дирижира политиката в България. Икономическите интереси не трябва да бъдат жертвани, за да се напълнят гушите на определени лобита и забележете кога започна това нещо – тази година. Има един Ренесанс на погрешната политика на ГЕРБ от предходен мандат", обясни той.

На въпрос дали политиката на ГЕРБ не се е променила след като самият Симеонов напусна Министерски съвет, лидерът на НФСБ каза, че не знае дали това е така, но смята, че присъствието му в изпълнителната власт е имало дисциплиниращ ефект към останалите.

"България през последните месеци получава много тежки удари, основно икономически. Това са тежкото състояние на българската енергетика, която е оставала винаги някъде "зад завесата". Няма да ви говоря за тежкия удар върху българското животновъдство, което нанесе африканската чума. Трети удар върху икономиката на България е съсипаният туризъм. В момента плажовете ни са един оглозган от мутрите кочан варена царевица", обощи ситуацията в страната накрая Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

201

Митев

преди 4 години

" България е в криза?!" И така да е , но се сети едва след като яде бой на изборите!!! И започна да пее песните на Нинова и Сие! Остава да отиде да целува козичките ( по-добре прасетата, че сега е по-злободневно) и ще заприлича на Червените. Истинският мъж ( с топки) не търси оправдания и извинения. Този заприлича на Перхидроления. Ясно е: с ПАТРИОТИЗМА-ДО ТУК. Минаваме на популизъм!!!

200

много стара новина

преди 4 години

До Анонимен 197Закъснял си с 30 години!Аз Ладата си я карам с вода!Мощноста пада на половина,и двигателя се износва бързо,ама лади колкото щеш!:)

199

:)

преди 4 години

Тази малка и бедна страна е в глуха линия от 681 година!Просто няма кадърни хора да управляват държавата.За това тази територия е била винаги под чуждо управление.

fallback