Снимка: БулФото

Не беше красиво това, което демонстрира Народното събрание пред българския народ. Пламен Георгиев е подал оставка и има право на достойно оттегляне от поста, който е заемал. Можеше да бъде проявен такт, уважение, да се запази достойнството на човека. Това, което направиха БСП, беше изключително грозно. Те искаха да го унижат, да го смачкат, да се гаврят”. Това заяви в ефира на Нова бившият вицепремиер и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Още по темата

Повод за думите му стана подадената днес оставка на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев и желанието на БСП той да бъде извикан в парламента, за да даде обяснения защо напуска. Георгиев стана част от скандала "Апартаментгей" през последните месеци, след като беше заснета неговата огромна тераса на последния етаж на сградата, в която живее. Малко по-късно назначената проверка го оневини.

Валери Симеонов коментира и  и създаването на временна анкетна комисия за хакването на НАП.

"Естествено, че нищо няма да установят. Там всичко е ясно”, категоричен беше той.

Относно исканите от страна на БСП оставки, включително и тази на министър Владислав Горанов, лидерът на НФСБ коментира, че това не е конструктивна опозиция.

"Тук имаме работа с хаотична, скандална опозиция, която за всяко нещо иска оставки, от всяко нещо иска да направи скандал", коментира Симеонов.

Преди това той коментира и отношенията с Волен Сидеров и "Атака".

"Има си коалиция "Обединени патриоти", тя продължава да съществува. Тя просто е намалила състава си с една партия. Вече е НФСБ и ВМРО. Не е голяма драма", заяви Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase