Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

"Силните на деня" се саморазправят с хора, защитаващи гражданските си права, отсече омбудсманът Мая Манолова, която изрази тревогата си от дисциплинарното уволнение на медицинската сестра Мая Илиева от болница "Токуда".

Илиева беше инициатор на протестите на медицинските специалисти, а вчера съобщи във Facebook, че е уволнена от болницата, заради синдикалните си действия и със съгласието на КНСБ.

Oще по темата

"Скандализирана съм от уволнението на Илиева и е очевидно, че това е опит да й бъде затворена устата", допълни Манолова, цитирана от БТА.

Това не е единственият случай за оказване на натиск, каза още Манолова и посочи, че на такъв са били подложени и други медицински специалисти извън София.

Според омбудсмана е оказван натиск и върху протестиращи граждани за други каузи.

"Това е тревожен факт за състоянието на демокрацията в България", каза още Манолова.

Медицинската сестра Мая Илиева изрази категоричното си мнение, че ще потърси правата си в съда.

В заповедта на Илиева е посочено, че тя не е изпълнила професионалните си задължения в работно време и е описана подробно ситуацията.

В становище на болницата, изпратено до медиите, е посочено, че наложеното дисциплинарно наказание на Илиева е "мотивирано от нейни конкретни действия и бездействия при и по време на изпълнение на непосредствените й професионални задължения", а като повод за налагане на наказанието са: "факти и обстоятелства, които са категорично установени и за които има писмени и други доказателства и свидетелски данни".

От болницата посочват, че наказанието на Илиева не е свързано със синдикалната й дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

въпрос

преди 4 години

Тази на снимката най-вдясно не беше ли дето фалшифицира изборите през 2013 г?

30

Анонимен

преди 4 години

Откъде ги намира все такива откачалки?Всички истерички при Мая-та!Нека да повишат заплатите на сестрите никой не е против,но ако лидерката им не е отговорна към пациентите в интензивно отделение кел файда!Предишната лидерка на майките имаше съдружие със съден за педофилия ,беше се развела със съпруга си за да завземе къщата с работилницата,а него тормозеше с ограничителни заповеди които той впоследствие отменяше чрез съда.Всичко беше скълапила за да няма достъп до къщата и работилница си

29

Ала-Бала

преди 4 години

КНСБ подкрепиха Фандъкова за следващ мандат. Гербердки креатури. Колкото за Токуда - беше и си остана една мошеническа болница!

fallback