Колаж: Dnes.bg

Надпреварата за София започна и в явна кампания са вече Йорданка Фандъкова и Мая Манолова. Това мнение изрази политологът Димитър Ганев в предаването "Опорни хора" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Въпреки че не са ни обявили официално кандидатурата си, те вече се състезават. Битката за столицата ще е интересна и показателна за управлението“, посочи още той. По думите на Ганев в надпреварата ще видим още ярки кандидати.

Още по темата
"Прочистването в двете големи партии ще видим с какъв знак ще бъде. Очертава се интересен вот", прогнозира политологът.

Предстои да видим, дали Мая Манолова ще бъде добър кмет. Но аз не вярвам, че може да спечели битката за София, заяви от своя страна журналистката Валерия Велева. Тя бе категорична, че със сигурност кандидатът на ГЕРБ за изборите ще бъде настоящия столичен кмет Йорданка Фандъкова.

"Ако БСП продължава в тази линия - на противопоставяне с вътрешната опозиция и чистка - това ще изиграе на Нинова лоша шега", смята още Велева.

Гостите в студиото коментираха и най-наболялата тема в последната седмица – изтичането на лични данни на милиони българи.

Има опасност от злоупотреби, след изтеклите данни от НАП! Не може да се надяваме на добросъвестността на банковия служител, или пък на нотариуса. Тепърва ще гледаме "опарени" хора, прогнозира Димитър Ганев.

"За да не се стига до това, съветът ми е незабавни законови промени! Такива, които ще гарантират сигурността ни. Убеден съм, обвинението ще намери достатъчно доказателства по този случай!", завърши още политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase