Снимка: архив Булфото
fallback

Шефът на антикорупционната комисия Пламен Георгиев е подал оставка днес. Това стана ясно, след като председателят на парламента Цвета Караянчева предложи оставката му да бъде гласувана от депутатите като допълнителна точка в дневния ред.

Oще по темата
Мотиви за предсрочното напускане на поста не бяха обявени.

Името на председателя на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) също беше забъркано в известния имотен скандал с хора от властта „Апартаментгейт“ - заради допълнителни постройки към терасата му.

Заради незаконното строителство оставка подаде шефът на строителния контрол в общината Влади Калинов.

Крум Зарков от БСП заяви, че социалистите са поискали оставката на Георгиев още на 4 април, а сега спешно комисията се е събрала и предлага шефът й да бъде освободен.

По думите му процедурно е недопустим начинът, по който това се предлага в дневния ред и не може да се дебатира оставка, станала ясна преди 5 минути.

Предложението на БСП Георгиев да дойде и да обясни пред депутатите мотивите си и най-вече какво е свършил на поста, беше прието. След това обаче народните избраници се скараха дали да продължат разискванията или да изчакат идването на Пламен Георгиев в парламента. В крайна сметка Цвета Караянчева даде 10-минутна почивка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 28Такива нагли, крадливи, невежи, отвратително нахални управленци България не е имала в цялото си съществуване. Нормалният човек просто не е в състояние да го възприеме. Отчайващо е. Целта е постигната - отчаяние, апатия, примирение, това им трябва.

40

Христо

преди 4 години

Не е ли това работещата схема?Крадеш и се възползваш максимално докато си на власт,и ако нещо се обърка и започне да се шуми около теб,"справедливият" и некорумпиран съд те оневинява,ти подаваш оставка,защото се чувстваш жертва на заговор и отиваш да си харчиш откраднатото на спокойствие...Това стана с Цецо,това става и с този....

39

Анонимен

преди 4 години

Всички оставки в България имат един мотив - поискани са от ***.

fallback