Снимка: архив "Булфото"

Вече бившият шеф на антикорупционната комисия Пламен Георгиев заяви, че не е извършил никакво законово нарушение и проверката на НАП го доказва. Мотивът му за оставката пък бил личен - заради скандала с терасата на апартамента му било подложено на тормоз семейството му.

Още по темата

Оставката на шефа на КПКОНПИ породи скандали в парламента

Той настоя и че е станал жертва на атака от страна на олигархията заради работата си като председател на КПКОНПИ. Отбеляза и че е получил заплаха за живота си.

"Акумулирах толкова много врагове, които сега ми го върнаха чрез медиите. Това беше атака срещу мен и семейството ми. Един чист човек беше омаскарен! Извадиха се неща, които бяха напълно оборени - имал съм законни доходи, не съм ипотекирал тераса. Когато председателя на КПКОНПИ си купува жилище с кредит - изведнъж това стана националният проблем на тази държава. Семейството ми бе подложено на тормоз - малкото ми дете да не смее да излезе на терасата, синът ми изпада в депресия", коментира пред журналисти в парламента Пламен Георгиев.

Той добави и че се е доказало, че не е купувал евтино и не е променял данъчни оценки.

Бившият шеф на КПКОНПИ отчете като грешка и комуникацията си с медиите и съжали, че не е излязъл по-рано да обясни позицията си.

"Не можех да си позволя да си подам оставката преди да излезе проверката, че аз съм един чист човек. Анализира се всяка една моя стотинка и на моята съпруга", добави още Георгиев.

Попитан кой ще е следващият председател на комисията, Георгиев посочи, че той трябва да бъде решителен и да не се плаши от това, което се е случило на него. За своите бъдещи планове ексшефът на КПКОНПИ посочи, че ще се върне отново в прокуратурата.

Припомняме, че днес шефката на парламента Цвета Караянчева изненадващо обяви, че Пламен Георгиев е подал оставка и предложи да бъде включена точката за освобождаването му в дневния ред на парламента. Това ядоса депутатите от БСП и те поискаха шефът на КПКОНПИ да дойде в Народното събрание и да обясни мотивите за оставката си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase