Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Премиерът Бойко Борисов потвърди, че България ще подкрепи румънката Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор.

"Кьовеши има нашата подкрепа за поста, просто при определянето на хора за високите европейски позиции не е нужно да се говори предварително, както обикновено правят от опозицията", каза Борисов пред "24часа".

Oще по темата

От началото на годината премиерът бе атакуван от лидерката да БСП Корнелия Нинова, че не подкрепя Кьовеши за европейски главен прокурор. Социалистите дори обвиниха Борисов, че е гласувал срещу нея и в подкрепа на френския кандидат Жан-Франсоа Банер. В последните седмици французинът се отказа от поста европейски главен прокурор.

Подкрепата за румънската прокурорка е обещана от премиера Бойко Борисов пред Людовик Орбан, председател на Националната либерална партия на Румъния. НЛП е румънската дясна партия, която се води сестринска на ГЕРБ и членува в ЕНП.

Борисов и Орбан са обсъждали подкрепата за Кьовеши, срещу която се бори румънското социалистическо правителство, още в края на юни при среща на двамата в София. В телефонен разговор миналата седмица българският премиер е потвърдил подкрепата си за румънката.

България е изчаквала общо решение на ЕНП кой да е фаворитът на десните за поста и заради това не е обявявала гласно своя фаворит.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

1

преди 4 години

много късно се сети ,бе слънце,до вчера пращаше нинова,в Румъния,да види какви работи е направила Кьовеши,сега ще я подкрепяш, и знай първия ще бъде асансьорчиков,после всички собственици,на къщи за тъщи,и сигурно и Барселона ще влезе в разследването и.

42

Бел хакер

преди 4 години

"Айде нема нужда!"-както казваше Баш майстора.Който и когато трябваше я подкрепи!

41

АЙДЕ,НЕМА НУЖДА

преди 4 години

ОПРАВДАВАШ ЛИ СЕ, ВИСАДЖИЙСКА МУТРО, ЧЕ НЕ Е НУЖНО ДА СЕ ГОВОРИ ПРЕДВАРИТЕЛНО. ОПИТЪТ НА БОКО ДА ЗАМАЖЕ УЙДУРМАТА С РУМЪНСКИТЕ КОРУМПЕТА Е ЖАЛКА, КАКТО СЕ БЕШЕ НААКАЛ ОТ СТРАХ ОТ ДУМИТЕ НА ИВИЦА. АМА КАКЪВ ШУМ ЩЕ ВДИГНЕ, ЧЕ ЕДВА ЛИ НЕ КЬОВЕШИ ЩЕ Я ИЗБЕРАТ/АКО Я ИЗБЕРАТ ИЗОБЩО/ С РЕШАВАЩАТА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ В ЛИЦЕТО НА ОНЯ ОТ БАНКЯ. ЗАТОВА НЯМА НУЖДА БАШ БАБАИТА ДА Я ПОДКРЕПЯ.

fallback