Снимка: БСК
fallback

Български фирми не изключват възможността да търсят правата си и по съдебен път, ако могат да докажат претърпени вреди или пропуснати ползи от разкриването на служебна информация. Това коментира пред БНР заместник-председателят на Българската стопанска камара Станислав Попдончев.

"Чувствам се уязвим. Безспорно днес едва ли има гражданин или бизнес, който да не се чувства уязвим от изтеклата информация. Наистина, начините, по които някой може да си послужи с такава информация, са неизброими", коментира той.

Oще по темата

По думите му, бизнесът не е удоволетворен от отговорите, които получава от властта относно обхвата на изтеклата информация и доколко всъщност информацията може да се ползва от трети лица, за да бъде оказан натиск на фирми или на граждани по някакъв начин.

"Най-малкото всеки един гражданин, зависи каква информация има в него, може да бъде профилиран на база на доходи, на здравен статус и така нататък", изтъкна Попдончев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 4 години

до 39 - в случая не за източени само ЕГН-та... има източени имена, потребителски адреси, пароли...цялата лична информация, която има на компютрите на държавните институции. Не знам дали си гледал филмите "Сноудън" и "Гражданинът 4" и знаеш как работиш програми като PRISM. с Тях 20 -30 човека могат да следят цяла държава.

51

Анонимен

преди 4 години

-Депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова, си е купила нов джип за 500 хиляди евро, в началото на тази година.Това става от изтеклите данни от НАП, след вчерашната хакерска атака.-Действащ министър получава по близо половин милион лева месечно от действащ олигарх, стана ясно от изтеклите вчера файлове от НАП.-Лиляна Павлова с 3,5 млн. лв. бонус за изключително успешно Председателство

50

Анонимен

преди 4 години

Смее ли да съди бизнесът НАП?Та нали у нас управлението на държавата използва силовите механизми на държавната администрация точно за да сплаши и подчини изцяло този същия бизнес. И той, доколкото е наличен у нас въобще извън официалните монополни структгури и фирми на хора от властта, не смее да шукне.

fallback