fallback

Общ преглед

Няма да толерирам полагането на извънреден труд като форма на допълнително възнаграждение, заяви вътрешният министър Младен Маринов по време на отбелязването на професионалния празник на служителите на МВР.

Той обясни, че този тип труд трябва да бъде обоснован и отчетен по нормативна база. Маринов отбеляза още, че темата е била обсъждана на Национално съвещание, като анализът е показал, че въпреки новоназначените служители, извънредният труд не намалява.

Oще по темата
Вътрешният министър каза още, че в МВР има да се решават много проблеми като основните са свързани с личния състав - назначаването, обучението и възнаграждението на служителите, както и с техническото обновяване на министерството.

Министърът се обърна към протестиращите заради ниското заплащане на нощния труд  служители като каза, че подкрепя правото им на протест, защото това е начинът да се разбере къде има проблеми и накъде трябва да се насочат усилията.

"Има основания за протест", допълни министърът, цитиран от БТА и посочи, че конкретните параметри на заплащането на нощния труд трябва да се договорят и да се съобразят с възможностите. Маринов изрази надежда, че в следващия бюджет ще бъдат взети мерки по темата.

Министерството на вътрешните работи отбеляза днес своя професионален празник и 140 годишнината от създаването си пред Паметника на Незнайния войн. В речта си по случай събитието вътрешният министър Младен Маринов заяви, че МВР е гарант за съхранението на държавността и обществения ред 140 години, както и че служителите на министерството са гръбнакът на сигурността в България.

Той посочи още, че динамичното време, в което живеем, поставя предизвикателства, изисква превантивен подход и предвиждане на рисковете и заплахите на всички нива, за да се отговори на обществените очаквания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Аз

преди 4 години

До Джедай МастърЗнае какво говори и който трябва, разбра! Само че късно го каза!

64

Аз

преди 4 години

Хората са прави да недоволстват! Некомпетентността и неграмотността в МВР достигат застрашителни размери! А за извънредния труд - браво! То крайно време беше! Докладваха ли ти, министре, че в един момент кварталните вземаха заплата, колкото началник на районно!? А в годините назад, мой познат ми разказва как неговия шеф го пратил да работи в неделя, щото трябвало да правят резултат?!? Така като гледате, да има резултати някакви?!

63

Шопо

преди 4 години

Що да им вдигат заплатите на тия клепаре ! Команчите ги бият където ги срещнат...

fallback