Снимка: Булфото

Пътят, който сте избрали е правилният. Не мога да обещая, че ще е лесен, но мога да ви обещая воля и подкрепа. С тези думи вътрешният министър Младен Маринов се обърна към служителите на МВР на церемонията по награждаване на показалите професионализъм и резултати работещи в системата.

Във връзка с предстоящия утре протест на полицейските синдикати заради ниското заплащане на нощния труд Маринов коментира, че се надява да се намерят средства, за да бъде заплащан той на "едно нормално ниво".

Министърът отбеляза, че в момента работещите в МВР получават минимума за нощния си труд. Като поясни, че неговото увеличаване е въпрос на постъпления в бюджета и разпределението му вътре в самата система.

За акцията в Пловдив, при която беше разбита нелегална фабрика за производство на цигари министърът посочи, че осъществяването й е било подарък за обществото, заради сериозните щети, които нанася на държавния бюджет.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов допълни, че са задържани 12 души, има и обявени за издирване, като по всяка вероятност бройката ще се увеличи. Той обясни, че са открити огромни халета и поточни линии използвани за производството на цигарите. Като са намерени и кутии с гръцки надписи, но се изяснява дали продукцията е била изнасяна в Гърция или опаковките са били за заблуда на службите да търсят канал за контрабанда.

Събитието се състоя в навечерието на 140-годишнината от създаването на МВР. Присъстваха председателят на НС Цвета Караянчева, професионалното ръководство на министерството, посланици и други гости, пише БТА.

Цвета Караянчева пожела на служителите в МВР да бъдат посланници на реда. Тя отбеляза, че у нас са повече критиците от феновете на полицаите и че хората изискват много от тях, но не са склонни да благодарят достатъчно. Председателят на НС допълни, че всяка грешка на МВР получава непропорционално и широко отразяване и критика за разлика от успехите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase