Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Лидерът на БСП Корнелия Нинова направи ключови рокади в оперативното ръководство на партията. По нейно искане Валери Жаблянов напусна Изпълнителното бюро (ИБ) на социалистите, а вместо него влизат 7 нови лица.

Едно от тях е това на зам.-председателя на Столичния общински съвет Милка Христова, която гостува в "България сутрин", за да анализира ситуацията в Столетницата.

Oще по темата

"Не смятам, че Нинова прави опит да се бетонира. Разширява Изпълнителното бюро, за да има различни мнения, да има представители на различни области. В годините съм изработила собствена позиция и я отстоявам", коментира Христова.

"Оставката на Валери Жаблянов беше одобрена почти единодушно. Това е мнението на целия Национален съвет, не само на лидера на партията", подчерта тя пред Bulgaria ON AIR.

Милка Христова не смята, че в случая става въпрос за разчистване на сметки, а според нея влизането на депутати в ИБ щяло да подобри комуникацията.

"Моята номинация е стъпка в правилната посока. Крайно време е местните политики да бъдат поставени във фокуса на вниманието на партията", отбеляза новият член на Изпълнителното бюро на социалистите.

По думите ѝ преди местните избори БСП ще предложи на софиянци конкретни решения на хронични проблеми в града. Тя обаче отказа да назове името на кандидата на БСП за кмет на столицата. Кандидатурата щяла да стане ясна до началото на септември.

Христова не споделя мнението, че Корнелия Нинова е подходяща за председател на предизборния щаб на партията за местния вот.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Вожда си дойде

преди 4 години

Важното е,че 85-годишни ветерани с по 666 год. стаж в червената Партия напълно подкрепят Курлеля.От къде им го изкопаха туй червенозвездо чудо- уж сме 2019г., а от нея лъха на свеж комунизъм, все едно е лежала 45г. в мавзолея при Г.Димитров и за негов късмет не са я погреббали с него.Ай,честито на ветераните,намериха си аватар на вожда.Да го ухат младоците,които не са смуккали лично ...заветите на Г.Димитров, или поне на Ленин.Тя нашта Курлеля писма и от Лелин получава по познат куриер .

23

Анонимен

преди 4 години

Задължително ли е да си милионер за да бъдеш член на ИБ на БСП

22

Активист на БКП

преди 4 години

Дори през 1956г не е имало такъв култ към личността и такова еднолично управление в Партията !!!

fallback