Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Според лидера на НФСБ Валери Симеонов решенията на партиите за намаляването на субсидиите са взети прибързано.

"Мисля, че е нужен малко по-обширен и мащабен диалог и консултации", коментира той преди заседанието на Коалиционния съвет на управляващите, свикано от лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов.

Oще по темата
Именно по инициатива на Борисов правителството внесе законови промени, с които парите за партиите намаляват драстично от 11 лева на 1 лев на получен глас на изборите.

В петък темата официално трябваше да бъде приключена, но точката беше отложена от дневния ред на парламента.
Мотивът беше, че няма готов доклад на бюджетната комисия.

Тогава стана ясно, че Валери Симеонов е поискал Коалиционния съвет да се събере и да обсъди темата.

Според него решението за намаляването на субсидията не се вземе решението прибързано и да се застраши многопартийната система.

"Атака” са съгласни на 1 лев субсидия, но според тях трябва да има безплатно отразяване на дейността на партиите в ефира. ВМРО пък предлагат да има таван на субсидията.

"Очаквам и се надявам на разумно решение и, дай Боже, колективно. Естествено, възможно е да не постигнем общо решение, но ще се опитаме да го направим", коментира днес Симеонов.

На въпрос дали различията по тази тема биха повлияли на управленската коалиция по някакъв начин, той посочи, че е възможно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 4 години

С това пазарене политиците стават по-омразни за хората. На референдума са гласували два милиона и половина българи и те са определили субсидията. 240 няма какво да умуват.

15

Ако е повече от 1-лв

преди 4 години

НЕ ГЛАСУВАМ!!!!!НЯМА ДА ПЪЛНЯ ГУШИТЕ НА ВЪШКАРИ РАЗНИ!НАПРАВИ ГО И ТИ!!!!!!!!

14

Това е корупцията...

преди 4 години

С моите пари от бюджета на Държавата, да ме карат насила да финансирам , Хора които изобщо не ги искам на власт.Това е чудовища Гавра, с хляба на децата ни и свободата на личността!Намерете си пари, бе....!!!Работете, като искате Партия!!!!!

fallback