Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

БСП отново нападна управляващите като този път за повод взе отлагането на обсъждането на орязването на държавните субсидии на партиите от 11 лева на 1 лев на действителен глас на избори, а от ГЕРБ обвиниха левицата, че си има вътрешни проблеми и трябва да промени първо партията си, а после да иска да властва в държавата.

Според червената шефка Корнелия Нинова в последните седмици в политическия живот на страната са се случили няколко неща, като всички те могат да бъдат характеризирани с думата "подмяна".

Oще по темата
"Хората бяха употребени в политическата игра на Бойко Борисов", скочи тя. Нинова смята, че искането на премиера за намаляването на субсидията за политическите сили е било подменено с опит да се узакони купуването на политици и цели партии от олигарси.

"Не че сега това не се случва, но е наказуемо, а внесените предложения щяха да направят това престъпление законно, това е поредният опит на управляващите да превърнат корупцията в закон", скочи соцлидерката.

Тя смята, че през последните седмици е било подменено и официалното мнозинство, защото е станало ясно, че ГЕРБ не управлява с Обединени патриоти, а с ДПС, което официално е в опозиция.

"Истинските въпроси от живота бяха подменени с процедури. Предложенията на БСП за по-ниски ставки на храни и лекарства, за намаляването на данъците за родителите, не бяха допуснати за обсъждане, защото явно бедността на хората не е проблем за управляващите", нападна Нинова.

Според нея е била подменена за пореден път и парламентарната република и правовата държава с авторитарната власт на един човек - Бойко Борисов.

"Без обсъждане в ПГ на ГЕРБ и с Обединени патриоти той дойде в НС и разпореди 1 лев субсидия, разпореди го гръмко и с фанфари, а днес го оттегли тихо с мотив, че няма доклад на комисията", обвини още Нинова.

Тома Биков от ГЕРБ не й остана длъжен.

"Явно колкото и загуби да понесе БСП, нейният лидер няма да промени начина си на поведение и на мислене. Отново бяхме обвинени в най-различни грехове, повечето от тях спекулативни", коментира той.

Биков се зарече от името на ГЕРБ, че няма да променят своето поведение, нито намерението си да управляват страната нормално и стабилно.

"Бяхме обвинени, че сме подменили едва ли не дебата за субсидиите, но ние поддържаме предложението си за 1 лев субсидия. БСП не казват колко лева да е субсидията, те нямат позиция, тяхната позиция е "нека да се пазарим, да преговаряме, да го обсъдим", ние сме склонни да го обсъждам, но не приемаме, че искаме да правим театри", скочи той.

Биков призова социалистите да променят партията си и така и те "някой ден ще имат светло бъдеще".

"Нашата работа е да пазим държавата от вас, защото в момента не сте в състояние да провеждате нормална политика, вашата партия има проблеми", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

133

Да се маха!

преди 4 години

много я държите на екрана!!!!

132

филибелията

преди 4 години

До Турция-наш бранителИскаме си Румелията!!! Има си берлински конгрес във сила!

131

старата мечта

преди 4 години

Пловдив - столица на източна румелия!

fallback