Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

БСП скочи на управляващите заради случая с лечението на малката Мими, която изгуби битката с левкемията.

Oще по темата

НЗОК: Спекулациите с болни деца стават лоша практика!

Социалистите поискаха депутатите да почетат с минута мълчание паметта на детето, както и да бъдат извикани представители на НЗОК да дадат повече подробности около случая в парламента, но мнозинството отказа.

НЗОК вчера обясни, че Изпълнителната агенция "Медицински надзор" започва проверка. Според здравната каса забавяне от страна на Университетската болница "Царица Йоанна – ИСУЛ", където се лекуваше болното дете, е причината родителите да получат фактура за близо 14 хил. лева за медикаментите на дъщеря си. От НЗОК подчертават, че въпреки забавянето, касата е одобрила заплащането на медикаментите в срок.

А шефката на здравната комисия в НС и председател на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова коментира, че има нелечими болести, но по никакъв начин това не може да се използва политически.

"Като лекар и като майка искрено съчувствам и изказвам своите най-искрени и дълбоки съболезнования. Това не се преживява, но се съпреживява", каза тя.

Дариткова беше категорична, че ако има наистина административни нарушения, те трябва да се разглеждат по надлежния ред.

Освен това за целта ще се направи изслушване в Комисията по здравеопазване.

"Това изслушване е в ход, на което ще се изяснят всички подробности, има ли административни нарушения и недоразумения около лечението на това дете", допълни още тя.

Според нея лекарите от ИСУЛ са положили всички усилия, за да спасят живота на Мими.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

НеСамоИнтелигентните

преди 4 години

са в основата на демографската криза.Модата на еднодетните семейства се налага през втората половина на социализма и много работници и в промишлеността, и в селското стопанство също създават вече само по едно дете, по-рядко по две. Доходите на по-неуките не са били чак толкова високи, с малки изключения. масовата заплата е около 200 лв, в градовете преобладаващата част от апартаментите са двустайни. Това не са условия за многодетни семейства.Само онзи етнос намира в България условия за разплод

49

Анонимен

преди 4 години

Продълж. на 55 - Понякога се замислям дали това не е било предварително планирано, да се удари точно по по-интелигентните, те да останат без потомство, или само с по едно дете, което да отглеждат трудно и без самочувствие. Като обезглавиш една нация, лесно ще я манипулираш. Избили са елита, после са притеснили останалите по-интелигентни и инициативни. Толерирали са пр..и..ми..тивите, стимулирали са раждаемостта на един точно определен екзотичен етнос.Наистина за това трябва да плачем.

48

Анонимен

преди 4 години

35, 36 - И други знаят за това изчисление. Тогава вече е била факт демографската криза.Именно по-интелигентната част от българите е била вече натикана в миша дупка и много от тези хора са преценили, че не могат да си позволят брак и дете докато са под 40-45 год. Затова мнозина от тях са останали неженени или са се задомили късно и са създали само по едно дете, или пък вече им е било късно за дете. Така не са се родили около 3 милиона българчета.За това трябва да се плаче, после за дауните.

fallback