Снимка: БулФото

Изпълнителна агенция "Медицински надзор" започва проверка по случая с лечението на малката Мими, която загуби битката с левкемията. Това става ясно от становище на Националната Здравно-осигурителна каса, съобщава bTV.

Според здравната каса забавяне от страна на Университетската болница "Царица Йоана - ИСУЛ", където се лекуваше болното дете, е причината родителите да получат фактура за близо 14 000 лева за медикаментите на дъщеря си. От касата подчертават, че въпреки забавянето, институцията е одобрила заплащането на медикаментите в срок.

Още по темата

Майка на Мими - Надя, е получила обаче фактура за противоруморни лекарства, които би трябвало да се поемат от НЗОК. От болницата твърдят, че не са получили обратна връзка с касата и затова решили да връчат сметката на майката.

Разследване на bTV обаче показва, че болницата заявила официална цена от почти 24 000 лева, т.е. по-висока от посочената във фактурата. А самият документ е бил подаден едва на 18 юни.

"Налице е неяснота за несъвпадението в данните, поради което, към настоящия момент, НЗОК е сезирала Изпълнителна агенция "Медицински надзор" към Министерството на здравеопазването за цялостна съвместна проверка по случая", се посочва в съобщението на касата.

В края на становището НЗОК поднася своите искрени съболезнования на семейството на починалото дете и отправя апел да се прекрати злоупотребата с мъката на близките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase