Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Предложението за намаляване на партийните субсидии е популизъм на гърба на партиите, а предложението за намаляване на ставките за някои храни - на гърба на държавата, изрази мнение вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Според политика зависи каква подкрепа ще съберат в парламента предложенията. При по-малка субсидия партиите ще харчат по-малко, ще си свият разходите, кампаниите ще са по-семпли, уточни Дончев.

Oще по темата
"Едно е да правиш популизъм на гърба на държавата, което е много грозно, съвсем друго е да правиш популизъм на гърба на партиите, което също не е много хубаво, но е по-малко вредно", заяви вицепремиерът и допълни: "Въпреки всички рационални аргументи, попитайте 10 човека от тях 9 ще ви кажат, че партиите не трябва да получават субсидии".

Според Дончев субсидия от 1 лев на глас би променило политическия живот.

Партиите няма как да се справят със субсидия от 1 лев

"Рисковете са факт. Тогава и хората, и институциите трябва много по-стриктно да следят какво правят партиите, трябва да се следи откъде идват парите, да се ограничи вътрешнопартийният живот. Кампаниите ще бъдат много по-семпли", посочи Дончев.

Той коментира и случващото се в ГЕРБ след изборите за европарламент. Според него трябва да има структурни промени в партията, а не само персонални.

"Една партия трябва да се опитва да бъде по-близо до хората. Ако това звучи клише, като такова не означава, че не е вярно. За мен е важно да се повиши имунитетът на партията", подчерта вицепремиерът, който бе категоричен, че правителството не работи под натиск.

Дончев посочи още, че цена като 3 милиарда лева за бъдещите бойни самолети няма, а финалната оферта все още не е получена от САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

12_5

преди 4 години

партиите са доброволно сдружение , защо трябва някой да спонсорира хора които са се събрали заедно.Като се сдружават да си сложат чл внос. ЗА миналата година ГЕРБ имат 100 хил лв от чл внос?Абе депутатите им и всички нагласени от тях на служба ако дават по лев на месец и готово.Ако ние решим да си направим фен клуб ..някой трябва да ни плаща ли??Да ди пуснат билетчета всяка партия-награди-депутатски места..и ще търкат феновете им.Субсидия 0 лв!като не искат да се разпуснат,файда няма

77

petarziz

преди 4 години

някои решил да си направи партийка като витковмерцедеса и даи сега народа да го е дерт как да се издържа тази партика един умен човек на времето беше казал проблема на давещият се е на самият давещ

76

Анонимен

преди 4 години

Да ме прощават политиците от Герб, но предложението за намаляването на субсидиите беше на лидера им Методиев Борисов. Като уточнение за "успехите" им в политиката ще отбележа избирателната активност на последните избори. Около 70 % от хората им показаха комбинация от пръсти с ясно изразен среден.

fallback