Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов шансът "Обединени патриоти“ да оцелеят като коалиция не е голям.

Още по темата
"Явно някои мои колеги не могат да преживеят унизително ниските си резултати. Вместо да си зададат въпроса "Защо стигнахме до тук?“, те се чудят как да омаловажават постигнатото от ВМРО“, коментира той във връзка с нападките на лидерът на "Атака“ Волен Сидеров, че резултатът на ВМРО не е постигнат при честен вот, а сделка.

Имало шанс, но малък, да не се споразумеем със САЩ за F-16

"Защо той не спечели по някакъв по-честен начин? Кой е нечестният начин? Препоръчвам му на г-н Сидеров да си погледне резултатите в Ямбол и да види 3-4 ромски секции – бие ГЕРБ, бие ДПС включително. Това сигурно е по любов. Социологията е ясна – 0,03% от ромите са гласували за ВМРО. Това прави по-малко от 450 гласа. Това ли решава изборите. Ще му ги подаря тези гласове, но и те няма да му стигнат да прескочи 1%. Шумът, който се вдига от моя "партньор" на практика скрива истинските купувачи на ромски гласове", заяви Каракачанов пред Нова тв.

Той заяви, че Волен Сидеров е свободен да напусне коалицията, когато поиска.

"Аз нямам намерение да лекувам този или онзи. Ако някой смята, че е дошло времето да напуска коалиция "Обединени патриоти", да бъде така добър да го направи", заяви Каракачанов и добави, че евентуалното напускане на Волен Сидеров нямало да застраши нито парламента, нито правителството.

"Няма да ставам звероукротител. Още миналата година ноември месец свалих синята каска и казах: "До тук"

Без любов в коалицията можело, но да е и без скандали поиска Каракачанов.

Относно сделката за изтребителите министърът на отбраната коментира, че 1, 6 млрд. долара е сума, на която България няма да се съгласи.

"Те дават таван, до който американското правителство може да сключи договор. Това не означава, че България ще се съгласи или ще плати такава цена".

Още се преговаря, но компромис с въоръжението и поддръжката нямало да се прави. Очаква се договорът за нови изтребители за Военновъздушните сили да се сключи до края на лятото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase