fallback

Общ преглед
Според военния министър Красимир Каракачанов има шанс да не се стигне до сделка със САЩ за новите изтребители на армията, но той не е голям.
Oще по темата
  "Ако двете страни не намерят приемлива среда, на която да се срещнат, има такъв шанс, но го оценявам на не повече от 25%", заяви той, цитиран от "Фокус".

Каракачанов обясни, че сумата гласувана от Конгреса на САЩ е това, което той дава на американското правителство като таван.

"Това не е сумата, на която да бъде сключен договорът. Американският конгрес дава максималната сума, на която правителството може да сключи договор с България", обясни той.

Министърът на отбраната даде пример със Словакия, за която Конгресът е гласувал 2,8 млрд. долара, а словашкото и американското правителство подписаха договор за 1,8 млрд. долара.

Каракачанов посочи, че очаква оферта под началната, получена в края на мината година.

"Смятам там да се срещнат двете страни", заяви той.

По думите му максималната нормална сума, която България може да си позволи, е 2 млрд. лв.

"Няма да режем нито от бройката, нито от способностите на самолета", уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

NaKrutKa2022Instagra

преди 1 година

https://yandex.ua/search/?lr=NAKRUTKA&text=***/Nakrutka_by_Invaiter_bot/ https://yandex.ua/search/?lr=проверка_instagram__на_накрутку&text=https://***/bot_instagram777/ yandex.ru/search/?lr=instagram+просмотр+накрутка+бесплатно&text=https://***/+V9rJrwK0oCjr8b-O/ https://yandex.ua/search/?lr=instagram-просмотр-накрутка-бесплатно&text=https://***/+S7tYpKA-t819v1SR/

31

Агент Иван

преди 4 години

Шкембе Воевода дава пример Словакия. Малка Словакия взима 14 самолета, ние само 8, другите 6 ги изядоха рушвети и комисионни.

30

уточнение

преди 4 години

Миг 29 ,модел 1983г,скорост 2445км/ч ,таван 18 200м, скороподемност 330 м/сек, цена 11млн.$Ф 16 ,модел 1974г,скорост 2145км/ч,таван 17 900м,скороподемност 264м/сек ,цена 200 млн$ ,според последната оферта на САЩСАМО СУПЕРТЪП ГЕРБЕРСКИ ПРЕДАТЕЛ МОЖЕ ДА НИ ЗАГРОБИ С ТЕЗИ СТАРИ КОВЧЕЗИ !

fallback