Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП иска оставката на министъра на финансите Владислав Горанов заради дадените по-големи субсидии от предвидените по 11 лв. на спечелен глас на изборите на политическите партии.

Още по темата
Смятаме да търсим отговорност от министър Горанов, защото това е изцяло по негова вина, коментира зам.-председателят на парламентарната група на червените групата Драгомир Стойнев след нейното заседание, цитиран от БТА.

МС се поправи: Взимат от партийните субсидии 6,5 млн. лв.

Той призна, че наистина нито една политическа партия не е реагирала досега, което е укоримо.

Социалистите обаче били готови да върнат тези средства и повтори, че вината е изцяло на Министерството на финансите.

Стойнев посочи, че в държавния бюджет ясно е записано, че за един глас се заплащат 11 лева, а се оказа, че партиите в парламента са получили по 13,20 лв.

Стойнев съобщи още, че соцдепупатите се връщат днес на работа в парламентарните комисии след три месеца бойкот. В четвъртък ще участват и в редовното заседание на НС.

Депутатите от левицата напуснаха парламента в средата на февруари в знак на несъгласие с приети промени в Изборния кодекс.

По-късно президентът наложи вето на измененията и част от поправките бяха прегласувани, но тогава от БСП не се върнаха в парламента.

Вчера, след резултатите на европейските избори, Националният съвет на БСП взе решение за връщане на парламентарната група в Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase