Снимка: архив "Булфото"
fallback

Рокадата в земеделското министерство и освобождаването на Румен Порожанов като министър породи коментари в Народното събрание. Според лидера на НФСБ Валери Симеонов оставката на Порожанов е дори закъсняла, а Искрен Веселинов от ВМРО посочи, че не са "дълбоко разочаровани" от тази смяна.

Oще по темата

Набързо: НС освободи Порожанов, Танева сяда в стола му

От ДПС пък обясниха, че мотивите им да гласуват против рокадата е принципната им позиция срещу правителството.

"Искал съм оставката на Румен Порожанов и друг път заради явния лобизъм, който бе приложен при наредбата за училищен плод и мляко. Лично съм я поискал от Борисов на председателски съвет. Но не е оповестявано публично", каза Валери Симеонов.

Той коментира, че Десислава Танева е била и преди министър, и познава добре проблемите в бранша, но добави, че няма да й бъде лесно.

"Дано не се поддава на лобизъм или поне не в такава степен, каквато бяхме свидетели при сегашното ръководство", каза още Симеонов.

Лидерът на НФСБ настоя и че трябва да има още рокади в земеделското ведомство.

"Има основания да се извършват още промени и включително и по регионални дирекции, където все още кадри на ДПС продължават да дерибействат особено по отношение на стопанисването на държавните гори", посочи той.

Искрен Веселинов пък каза, че с Румен Порожанов са имали доста различно мнение по много въпроси и затова не са дълбоко разочаровани от тази оставка.

Халил Летифов от ДПС обясни, че са гласували против, тъй като от самото начало са против това правителство на националисти и популисти.

"Ние не сме против оставката, а против това правителство и мнозинство на националисти и популисти. Тъй като решенията за оставакта и за избирането на новия министър са в едно, ние гласуваме против правителството и против това решение. Ако бяха отделно, щяхме да сме за оставката и против новия министър. Въпреки смяната ситуацията си остава същата и моделът си е същият", каза той.

В коментар на твърденията на Корнелия Нинова, че Порожанов има обвъзраност с Делян Пеевски, Летифов попита защо и червените залитат по популизми.

"Да каже Нинова защо залитат по популизми, изчерпаха ли тяхната управленска програма и предложенията за алтернатива? И те са част от този модел", заключи депутатът от ДПС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 4 години

Делегацията за самолета се върна от САЩ с празна кошница. Нещо се е пропукало в глазурата на тортата, защото в интервю по Хоризонт Калакачанката заговори за резервен вариант - грипен и Италия.

4

Д . Атанасов

преди 4 години

Щом ВМРО не са разочаровани, то значи , че са очаровани.

3

Анонимен

преди 4 години

А какви са реакциите на шкембе-войвода относно преговорите на нов изтребител?Не че може да има преговори де. Отидоха в САЩ, за да им кажат решението на САЩ по въпроса. Можехме да спестим парите за делегацията, която изхарчи едни народни пари за нищо.

fallback