Снимка: БТА

Шефката на ДФ "Земеделие" Иванка Багдатова-Мизова ще се раздели с поста си. Това стана ясно от думите на новия министър на земеделието Десислава Танева минути след като встъпи в длъжност.

На въпрос дали Танева предвижда смени в ДФ "Земеделие" тя отговори, че със сигурност ще има промени в политическия екип, което е нормално.

Порожанов напуска заради зам.-шефката на ДФЗ. Борисов: Дадох срок!

Прочети още на: https://www.dnes.bg/politika/2019/05/14/porojanov-napuska-zaradi-zam-shefkata-na-dfz-borisov-dadoh-srok.410240
 

Порожанов напуска заради зам.-шефката на ДФЗ. Борисов: Дадох срок!

"Ние сме коалиция, всичко е въпрос и на разговори. Имам определени виждания, които бих защитила, но важното е да се вземат решенията в диалог и убеденост на всички, че те биха довели до резултатите, които всички търсим", допълни тя.

Още по темата

Танева посочи и че смяната в земеделското министерство става в пика на изострена предизборна кампания и това дава отражение върху начина, по който се възприема смяната. Тя посочи и че не изключва възможността и тя да бъде атакувана, но настоя, че е декларирала всичко.

"Ние сме в пика на предизборната кампания. Всичко очаквам върху даден факт да се насложи, измисли, съчини. Животът ми е съврзан само със земеделие, в частния сектор, с ясно декларирани доходи. Всичко е декларирано, знае се къде живея", допълни тя.

Десислава Танева посочи и че ще следва политиката в земеделието на ГЕРБ и коалицията и че първите й действия като министър ще са за решаването на ежедневните проблеми на земеделците, които не са малки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase