Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

"Днес, в Кърджали, турският  посланик е предложил в България  да се изучава задължително турски език. Това е абсолютно неприемливо и е поредният опит за чужда намеса във вътрешните работи на България". Това написа в своя профил във Facebook лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Посланик Улусой: Учете турски! Борисов: Не му е работа да дава съвети

Тя подчертава, че днес честваме делото на Кирил и Методий, азбуката, езика си и приноса ни към другите славянски народи.

"Дълбок поклон пред Светите братя. Над тези букви се потяхме в Класическата гимназия. Не беше лесно за 14-годишни деца да глаголим на старобългарски, старогръцки и латински. Но беше прекрасно време на сериозно учене и истински приятелства. И наученото, и приятелите пазя и до днес. Пазя и дълбоко уважение към моите учители. Те ни научиха да бъдем любопитни, четящи и свободни хора. Поздравявам всички класици с патронния празник на Националната гимназия за древни езици и култури "Св. Константин Кирил Философ". Призовавам всички българи да пазим езика, културата и българщината", пише още Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Типичен турчин

преди 4 години

Вие срещу България,но стиска българския паспорт!Целомъдрен,но на коза не прощава!Праведен е,ама лапаа суджук и кюфте!Уважава жените,но ги зачулва!Не пие,пък ракия не отказва!Строи паметници на Султана,но стои в Германия.Мрази американци,но люби долари!Стреля по руснаци,ама им продава домати!Ненавижда Джей Пи Морган,но взима на заем!Гнуси се от чалга,но върти кючеци!Европейци гази-за Европа лази!Голям чистник,ама си бърше з.а с пръсти!Арабин,пък пише на латиница!*** не е-Конвенция прави!

64

Активист на БКП

преди 4 години

Единствената,която се опълчи на Агата ! Слава! Слава! Слава !!!

63

Анонимен

преди 4 години

е като искаш да пазим българщината, защо ни буташ към ссср? а що се отнася за турчина, нали вие бсп и сдс вкарате турци в парламента, е сега същите тия, за благодарност, чрез улусой оказват натиск!

fallback