Снимка: архив "Булфото"
fallback

Премиерът Бойко Борисов ще посети утре УНСС, където ще обсъди с ръководството на университета казуса с новия корпус. Това стана ясно от думите му в началото на днешното правителствено заседание.

Oще по темата

С премиера ще бъдат представители на МРРБ, МФ и МОН. Вчера от ВУЗ-а обявиха, че ако не получат обещани пари от държавата за корпуса, ще изпаднат в неплатежоспособност. От финансовото министерство обаче им отговориха, че първо трябва да усвоят средствата, които идват от Европа по проекта.

"Говорих с образователния министър. Надявам се на мъдрото му решение. В противен случай проектът ще бъде прекратен. Що за пример даваме на възпитаниците ни? От 2017 г. изпращаме писма към правителството и нямаме нито един отговор. Не споделям разбирането, че за да се реши един проблем в държавата, трябва да се вдига шум. Разчитахме, че въпросът ще бъде решен. Не може финансов министър да подпише договор, че ще изплаща милиони на година и да не ги изплати", подчерта ректорът на УНСС проф. Стати Статев по-рано пред Bulgaria ON AIR.

Министерският съвет гласува днес приоритетно допълнителни пари за вероизповеданията. "Днес на Велика сряда, както поехме ангажимент към Синода, към свещениците, да си получат заплатите", разясни Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

125

Анонимен

преди 5 години

Контституция на България на мафиятачл. 1 Цялата власт произтича от народа и се упражнява от коалицията в сянка на ГЕРБ и ДПС. Те могат да бъдат подпомагани от партии патерици, за да държат в заблуждение народа.чл.2 За парлама на опозицията може да се дадат длъжности без реална власт - президент, омбудсман, бакалин в селския хоремаг...чл. 3. Който пречи на строителната мафия, гръбнака на мафиотското управлевние, се оказва с подкуп, пъхнат докато си кара колата под задната седалка. Присъдата

124

Анонимен

преди 5 години

Вън Бойко и неговия медиен трубадур Пеевски от властта. Моделът ГЕРБ - още по огромни обръчи от фирми.Забрана на противоконституционните партии - олигархията на ГЕРБ си е присвоила народния сувурнитет и ромските гласове, забрана на интегралната бюлетина позволяваща изборни машинации, забрана на прозрачните урни, забрана на това едни и същи хора да са в изборните комисии. Пак ще има 300 хиляди невалидни бюлетини а с цветните бюлетини имаше по 1000 невалидни.

123

Анонимен

преди 5 години

Бойко Борисов ще спасява УНСС, това не е виц, а дереджето на българското висше. Добре че не съм следвал в тази държава! Пожелавам на българските студенти още 10 години ГЕРБ

fallback