Снимка: Булфото

След като Николина Ангелкова и бившият вицепремиер Валери Симеонов мериха сили по Черноморието миналата година, двамата отново се изправиха един срещу друг заради "Апартаментгейт".

Днес Симеонов намекна, че има и други хора от кабинета на ГЕРБ, които са се възползвали от евтини апартаменти.

"Добре е Борисов по-внимателно да си огледа министрите, че и там има такива. Овча Купел, Бързарица 2 - 142 кв. метра за 61 хиляди лв.", заяви бившият вицепремиер, но не посочи чий е имотът. "Намерете го кой е!", постави задача на журналистите той.

Апартаментът в "Овча Купел" веднага бе свързан с министъра на туризма Николина Ангелкова, която днес даде брифинг веднага след като се върна от Севиля, за да обясни как се е сдобила с имота.

"Явно сме свидетели на поредните силни чувства на г-н Симеонов към мен", пошегува се министърката и обясни, че апартаментът в кв. „Овча купел“ е купен от родителите й на нейно име. 

"Платени са 75 хил. лв. на груб строеж.  Става дума за апартамент, закупен през 2008 г. от моите родители на мое име. Апартаментът е в кв. "Овча купел“ и е 116 кв. м – другото е гараж и общи части, които са описани в нашата декларация. 75 хил. лв. е сумата, която е платена на груб строеж по онова време“, заяви Ангелкова, цитирана от агенция "Фокус". Тя посочи, че ще предостави нужните документи.

"Имам и пазарна оценка, която ще предоставя. Юрист съм по образование. За всяка една сделка, която съм извършвала – дали с дарение от моите родители, дали лично, преди нея съм възлагала пазарна оценка на имота от лицензиран оценител. Това е начинът, по който може да има реално данни за това дали оценката е пазарна“, поясни Ангелкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase