Общ преглед
Оказа се, че луксозната къщата в село Бистрица, в която по-рано лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че живее министърът на туризма Николина Ангелкова, е на родителите на съпруга й.
Още по темата
"Не живея в къщата, чиито снимки се разпространяват в социалните мрежи. Била съм там на гости с дъщеря ми. Това е къщата, която е собственост на родителите на съпруга ми", обясни Ангелкова, след като Симеонов каза, че тя не е декларирала, че живее в къща, която не е нейна.

"Всички имоти, които имам, са ясно декларирани. Описала съм и средствата, с които съм ги придобила",  заяви тя.

"Къща нямам никъде - нито в София, нито на територията на България, нито извън нея. Живея в апартамент, който ясно е описан в моята декларация. Приемах всичко с чувство на хумор, но това - тази фиксация, почва да ме безпокои. Разпространяват се снимки от социалните мрежи на къща, която е собственост на родителите на моя съпруг и тя е купена много преди да се познавам с него и в която съм била на гости. Трябва ли следващият брифинг да е, за да обяснявам, че не живея в къщите на мои приятели? Това е последният път, в който обяснявам едни недоказани твърдения", възмути се Ангелкова.

"Ние сме правова държава и нека оставим органите да си свършат работата", добави министърът на туризма, но отказа да отговаря на никакви въпроси след краткото си изявление.

Върховната касационна прокуратура и Антикорупционната комисия вече започнаха проверка как Николина Ангелкова е придобила имотите си в София. Проверката започва след сигнал от група народни представители от НФСБ, както и по медийни публикации.

В сигнала се твърди, че Ангелкова е придобила евтин апартамент в столичния кв. "Овча купел", а медийни публикации намират несъотвествие между доходите и имуществото при Жаблянов. От прокуратурата са разпоредили Антикорупционната комисия да изиска информация за имотите, да се установят всички собственици, фирмите, от които са купени, дали и как са декларирани – продажни цени и платени данъци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар