Снимка: БТА
fallback

Според лидера на "Атака" Волен Сидеров Явор Нотев е изключително подходящ да оглави правната комисия.

По-рано премиерът Борисов обяви, че досегашният шеф на правната комисия Данаил Кирилов ще седне в стола на Цецка Цачева като правосъден министър. Това породи въпроса обаче кой ще заеме овакантеното от Кирилов място в парламента.

Oще по темата
Сидеров коментира, че би предложил Явор Нотев за председател на правната комисия, а ако кандидатурата му бъде одобрена, това би бил добър жест от страна на ГЕРБ.

"Явор Нотев е изключително подходящ да оглави правната комисия. И за министър става. Но все пак ГЕРБ са основната управляваща партия. Ако го одобрят, това ще бъде добър жест от тяхна страна", каза Сидеров.

Той коментира и проверките срещу шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев, сина на шефа на Националното следствие Борислав Сарафов, както и съпругата на шефа на ВКС Лозан Панов.

"Нека се направят проверки за всички. Щом така е преценил премиерът, значи е прав. Неведнъж съм казвал, че той има верен инстинкт в такива ситуации, когато има съмнения към някого, той да се оттегля, за да покаже, че няма чадър над него", заяви Сидеров.

Атакистът обаче подчерта, че основният въпрос е как ще бъде продължен управленският мандат оттук-нататък. Сидеров настоя и че има нужда от голям коалиционен съвет, на който да се обсъдят акцентите и приоритетите пред управлението.

"Това е тема на голям коалиционен съвет. За да пресечем бъдещи подобни прицелвания, снайперистки прицелвания, защото винаги може да се извади кой какво има, жена му, баба му, дядо му. За да се пресекат такива битовизми, които се превръщат в основна тема, трябва да наблегнем на големи неща - развитие на икономиката, доходи, интензивно развитие", каза Сидеров.

Според него е време да се направи анекс на управленската програма и обновяване на споразумението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

добруджанец

преди 5 години

Натев е добър професионалист. И като човек е добър. Може да ти влезе в положението,да те насочи.Стига да пробиеш охраната пазванти около него.И той като Сабанов е от Сс район само че Сабанов мина през доста партии,включително и Герб и си плати.Но си е просто момче от с.Калипетрово , а те са като габровци стиснати.Според градския фолклор негова е мисълта че трябва да гледаш 10 кучета пазачи вместо да платиш на хора пазачи защото това не са хора

8

Гербераст-крадец

преди 5 години

Сидеров е най-големият поддръжник на крадливите, корумпирани и опростачени герберасти. Простотията поддържа простотия.

7

1

преди 5 години

болене,твоя хамид хамид,може да предложиш.

fallback