Снимка: БТА

Основните приоритети на новия шеф на вътрешната комисия в парламента Пламен Нунев ще бъдат борбата с организираната престъпност, тероризма и миграцията. Това обобщи самият той, след като зае овакантеното от Цветан Цветанов председателско място в комисията.

Още по темата

"Аз съм от тихите хора, които работят на терен. Приоритетите кореспондират с приоритетите на правителстовото, които са изведени в сектор Сигунорст - минимизиране на рисковете и неутрализиране на опасностите по отношение на вътрешната сигурност", обясни Пламен Нунев.

Той обърна конкретно внимание и на престъпните групи, които се занимават с телефонни измами, като посочи, че това е бич за възрастните хора в малките населени места. Нунев допълни, че ало апаши направляват престъпната си дейност от Румъния и настоя, че КПКОНПИ трябва да отнема имуществото на такива лица.

Като друг приоритет той посочи борбата с битовата и конвенционалната престъпност. Според него трябва да има постоянен диалог между полицаите на терен и кметовете на населените места.

Пламен Нунев не пожела да коментира дали трябва шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев да напусне поста си заради казуса с апартамента му.

"Мога да кажа само, че ние в ГЕРБ имаме морална отговорност и при всяка една такава ситуация вземаме верните и правилните решения", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase