Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Антикорупционната комисия реши да се самосезира заради апартаментите, купени под пазарните цени от "Артекс" от шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов, правосъдния министър Цецка Цачева, депутата Вежди Рашидов и зам.-министъра на спорта Ваня Колева.

Oще по темата
В хода на проверката ще бъдат изследвани всички данни и обстоятелства, публикувани в медиите, включително пазарните цени на визираните имоти, произхода на средствата за покупката им, както и търговия с влияние и конфликт на интереси при приемането на законодателни промени от страна на Народното събрание, съобщиха от КПКОНПИ.

Ще бъде проверена и дейността на фирмата продавач "Артекс инженеринг", както и нейното евентуално участие в обществени поръчки.

Ще бъдат анализирани всички сделки за покупко-продажба, осъществени от търговското дружество за периода 2017 – 2019 г. с оглед установяване на цените, на които обичайно са продавани имоти от фирмата.

Ще бъде изискана информация от компетентните органи и за всички получени разрешения за строителство, издаден на дружеството за този период.

Ще бъдат снети обяснения от страните по всички сделки, както и от Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева.

В хода на проверката ще се изследва и наличието или липсата на свързани лица в политически партии и фирма "Артекс инженеринг", както и дали търговското дружество е правило предизборни дарения.

В случай, че на Комисията бъде възложена проверка от Прокуратурата, КПКОНПИ ще извърши и допълнителни действия, с оглед указанията на държавното обвинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

165

Анонимен

преди 5 години

Точно БСП,да ми говорят,че са борци срещу корупцията,точно те,които приеха през 2008,закон за оневиняване на висши служители?Те,които са най-богатите хора в България,разграбват страната от времето на соца до днес,щом им се удаде възможност.Те,които живеят в центъра на столицата в луксозни апартаменти,закупени за левчета,които изгониха ,или избиха богати българи след 9 септември 1944,за да се настанят в къщите и апартаментите им?!Наглост,по бесепейски.

164

ПроСоТо

преди 5 години

До АнонименКОНПИ възбуди проверки с/у споменатите...Какво искаш да кажеш с тоя жалък опит?-че КОНПИ е.."е неморална, поднесена ни в един вид, възбуждащ най-долните страсти на човека."?Когато погнаха Иванчева всичко беше "морално и правдиво"но когато споменаха тия тримата,изведнъж "О!..Неморално!..Възбуждащо най-долните страсти на човека".......знаете си "наградата",нали?надявате се да не ви я връчат..

163

ПроСоТо

преди 5 години

всичко това звучи много добре и обнадеждаващо..Но ще го направят ли,или само пускат димната завеса?.."По делата им ще ги познаете"....и за съжаление :-"Всяко чудо-за три дни"....лека нощ,мили деца!

fallback