fallback

Общ преглед
Фирмата Lockheed Martin, с която България най-вероятно ще сключи сделка за новите изтребители за армията ни, представи симулация на полет на F-16.
Oще по темата
За целта беше използван тренажор, на който евентуално ще се обучават и българските пилоти.

Ако се стигне до сделка за F- 16 на родните летци ще са нужни поне 9 месеца, за да могат да пилотират американските машини. Обучението може да продължи и до две години.

Освен самолетите американците предлагат и комплексна подготовка за нашите пилоти.

F-16 е най-разпространеният изтребител в света. Претърпял е множество модернизации и отговаря на всички критерии и стандарти на НАТО.

В срядата на януари парламентът даде мандат на правителството на България да преговаря с правителството на САЩ за покупката на нови изтребители.

Тогава депутатите одобриха и промяна на условията по инвестиционния проект. По всяка вероятност ще трябва да се увеличи сумата за покупката над предвидените 1.5 млрд. лв. (без ДДС) и да бъде променен срокът на доставка на самолетите, както и начинът на плащане.

Lockheed Martin увери преди месеци, че изтребителите F-16 отговарят напълно на отбранителните нужди на България и на НАТО и военновъздушните сили на страната ще придобият най-модерния изтребител 4-то поколение на въоръжение в алианса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 5 години

Турците прости били?!Ти наясно ли си със тяхната Армия?Отделно за да намалят числеността по един договор навремето сложиха 1 000 000 като жандармерия. БВП е сигурно като нашия.Имат специални квартали за офицерите. С400 се купуват от С.Арабия, Китай...Признати са като най добрите.

53

До умника демократ

преди 5 години

ЧЕРВЕНИ ДРУГАРИ:ЗЕМЯТА Е КРЪГЛА. И СЕ ВЪРТИ.Брато, отдавна няма социализъм.Още по малко в Русия. Путин ви го каза на срещата с Борисов доста ясно и троснато-няма по голям и по малък брат Всеки да си плаща.Русия няма нищо общо със СССР..Гледат си интересите.А тези червени клишета които си научил от татко си, вземи си ги скрий сещаш се къде.Червени има само в сбъркания ти мозък

52

Анонимен

преди 5 години

"...най-модерния изтребител 4-то поколение на въоръжение в алианса.".....Това е пълна глупост - в НАТО има Rafale и Eurofightеr "Typhoon". И двата самолета са на порядък по-добри от факания F-16. По всички показатели! Категорично! Но са много скъпи и не са за съдрани джобове на една разграбена Подмандатна територия. Не говоря зя "врага", който ни готвят! Руските самолети ще попилеят нещастните Ф-ки от далечно разстояние, а в близък бой да не говорим! Като прибавим и откачените руски пилоти!

fallback