Общ преглед
Фирмата Lockheed Martin, с която България най-вероятно ще сключи сделка за новите изтребители за армията ни, представи симулация на полет на F-16.
Още по темата
За целта беше използван тренажор, на който евентуално ще се обучават и българските пилоти.

Ако се стигне до сделка за F- 16 на родните летци ще са нужни поне 9 месеца, за да могат да пилотират американските машини. Обучението може да продължи и до две години.

Освен самолетите американците предлагат и комплексна подготовка за нашите пилоти.

F-16 е най-разпространеният изтребител в света. Претърпял е множество модернизации и отговаря на всички критерии и стандарти на НАТО.

В срядата на януари парламентът даде мандат на правителството на България да преговаря с правителството на САЩ за покупката на нови изтребители.

Тогава депутатите одобриха и промяна на условията по инвестиционния проект. По всяка вероятност ще трябва да се увеличи сумата за покупката над предвидените 1.5 млрд. лв. (без ДДС) и да бъде променен срокът на доставка на самолетите, както и начинът на плащане.

Lockheed Martin увери преди месеци, че изтребителите F-16 отговарят напълно на отбранителните нужди на България и на НАТО и военновъздушните сили на страната ще придобият най-модерния изтребител 4-то поколение на въоръжение в алианса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар