fallback

Общ преглед

Новата посланичка на България в Индия Елеонора Димитрова връчи акредитивните си писма, облечена с народна носия. От Българския дипломатически институт публикуваха във Facebook снимки от церемонията, която се е състояла в Делхи.

„Българският посланик в Индия, Н.Пр. г-жа Елеонора Димитрова, връчи днес акредитивните си писма в прелестна българска носия. Пожелаваме й здраве и успешен мандат!“, пишат от института.

Елеонора Димитрова беше официално назначена на поста в средата на януари.
Тя е дипломат от кариерата с дългогодишен професионален опит от работа както в Министерството на външните работи в София, така и в задгранични представителства на Република България, включително като заместник-ръководител на мисия и временно управляващ.

В задгранични мисии е работила в посолствата на Република България в Либия, във Федерална република Германия и в Чешката република, където е изпълнявала функциите на временно управляващ в продължение на една година. В последния си задграничен мандат Елеонора Димитрова е била заместник-ръководител на посолството на Република България в Бразилия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 5 години

С това дейността и като посланик се изчерпва. Ся ша представя България, та стой та гледай. Абсолютно безполезни хрантутници....

18

Анонимен

преди 5 години

Абе, жената е хубава, носията е хубава което си е - така е.Втори въпрос кадърна ли е или като останалите герберски чиновници?

17

Nick

преди 5 години

Лютеница Първомай...

fallback