Снимка: Pixabay

След като Корнелия Нинова нападна шефката на Народното събрание Цвета Караянчева защо въобще е подписала заповедта за командировка на депутати в Залцбург на Изложението за лов и риболов, стана ясно, че червените избраници са пуснати именно с разрешението на представител на ръководството на групата на БСП.

Караянчева обясни, че тя подписва командировките, след като председателите на парламентарните групи одобрят депутатите им да пътуват. Тя показа и документите, срещу които наистина стои подпис от парламентарната група на БСП, който обаче не е на Нинова. На кого е, не става ясно.

Още по темата

"Нинова да не търси медийна изява на мой гръб или на институцията, която представлявам. Има разрешение на парламентарните групи тези депутати да пътуват. Някой от ръковдството на ПГ на БСП го е подписал, нека Нинова да каже кой. Някой от зам.-председателите на групата или секретарят", отсече Караянчева.

"Ако г-жа Нинова не може да си контролира народните представители, да не търси причината в мен", продължи председателката на парламента.

До скандала с командировките се стигна, след като стана ясно, че двама червени депутати са взели командировъчни за пътуване в Залцбург, въпреки че левицата бе вече решила да напусне парламента и да не взима пари от Народното събрание. Днес червената шефка Корнелия Нинова заяви, че нейните депутати ще върнат парите и настоя, че такава командировка изобщо не е редно да бъде за сметка на гражданите.

Парламентарната група на БСП има шестима зам.-председатели и трима секретари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase