Снимка: Булфото, архив
fallback

Парламентарната група на ГЕРБ внесе в деловодството на Народното събрание нов проект на Закон за изменение и допълнение на Изборния кодекс, с който се възстановява преференцията, съобщиха от пресцентъра на партията.

Oще по темата
Освен това Данаил Кирилов е насрочил заседание на правната комисия на парламента за сряда, 20 февруари, на което ще бъдат разгледани промените на Изборния кодекс и процедурни правила за избор на нов състав на Централната избирателна комисия.

Както Dnes.bg съобщи, от ГЕРБ обявиха днес, че преференциите при гласуване ще бъдат възстановени по подходящ начин. Ще бъде открита и процедура за избор на нова ЦИК преди евровота.

Премиерът и лидер на партията Бойко Борисов уточни, че това ще стане или като парламентът подкрепи евентуално вето на президента, или чрез внасяне на спешни поправки, чрез които ще се върнат досегашните правила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 5 години

Дано не се извъртят като фурнаджийски лопати за самолетите ф-16. Днес ф-16, утре Грипен и пак всички радостни и щастливи от новия правилен избор.

36

Анонимен

преди 5 години

Генералната линия на партията завива на 180 градуса. Всички завиват след нея, няма въздържали се, няма гласували против.

35

фичо

преди 5 години

Ега ги в тиквите, внасят промени в необнародван закон. Нов принос в правната наука!

fallback