Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Политическа партия "Глас народен" също се възпротиви срещу промените в Изборния кодекс, които бяха гласувани миналата седмица и които предизвикаха сериозни спорове в парламента и обществото.

Общинските съветници от "Глас народен" Светослав Витков и Венци Мицов коментираха темата в "България сутрин" и бяха категорични, че сега се вижда отново задкулисно споразумение между партии, които трябва да са опозиция една на друга, както и че отново всички се съобразяват с ДПС.
Oще по темата


Общинските съветници смятат, че сега на практика в Изборния кодекс преференциите са премахнати, което пък ще затрудни реденето на листите за по-малките партии, а при големите и лидерски такива, отново листата ще зависи само от ръководството.

"В България масовото гласуване е при държавната администрация, при пенсионерите и ромското население. Това са трите групи, които гласуват, останалите не гласуват масово. Ние имаме непредставителна демокрация. Парламентът има толкова ниско одобрение, защото демокрацията е непредставителна", категоричен беше Венци Мицов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му след премахването на преференциите гласоподавателите ще са още по-малко.

"Никой няма желание да прави изборите такива, каквито са", допълни Светльо Витков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 5 години

Превеждам партия глас партиен в НС казва че промените в изборния кодекс лишават малките партии от партийни субсидии на гърба на работниците и лидерите им от екскурзия на Варадеро за среща с Тръмп на плажа в бардак с елитни жрици на любовта за стока.

1

ДртПрч

преди 5 години

Аман от партии на роднинско-приятелски начала! Целта е само и единствено субсидията. Политическа дейност нулева. Ама няма да ви издържаме бе!

fallback