Снимка: архив Investor Media Group
fallback

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов за пореден път настоя, че не е подходящ момента за смяна на състава на Централната избирателна комисия /ЦИК/ в навечерието на евроизборите. За местния вот през октомври обаче комисията можело да бъде сменена, тъй като имало достатъчно време преди изборите.

Още миналата седмица червената опозиция внесе проект за решение за започване на процедура за избор на нов състав на ЦИК, тъй като мандатът на сега действащия изтича през март. Управляващите обаче настояха, че сега не е времето за това, тъй като наближава евровотът, и посочиха че тази ЦИК, е избрана именно по времето на управлението на БСП.

Oще по темата

"Днешната ЦИК е избрана по Изборния кодекс на Мая Манолова и парламентарното мнозинство, ръководено от БСП", посочи Цветанов и припомни, че именно по времето на този мандат ГЕРБ са загубили президентските избори през 2016 г.

Той обвини червените и че умишлено правят спекулации и внушават, че някой може да манипулира изборния резултат. По думите му по този начин опозицията бяга от отговорност от евентуална загуба, която може да понесе на вота.

"Един месец преди стартирането на процедурите за регистрацията и провеждането на европейските избори, по-добре да остане този състав на ЦИК, назначен точно от БСП. Това ще е достатъчна гаранция, че изборите ще бъдат прозрачни", отсече Цветанов.

По думите обаче след евроизборите ситуацията вече ще е по-спокойна и лятото все пак ще може да се пристъпи към смяна на състава на ЦИК, тъй като ще има достатъчно време до местните избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

postradal pasi

преди 5 години

До АнонименГнилата част на елита са все *** от чифутския народен съд и техните внуци и правнуци. Някой беше казал че в България живеели най загубените и прости *** и те били все по върха та затова България е на това дередже.

22

postradal pasi

преди 5 години

До Анонимен А може би золотов-куфарче в блока с молитвата

21

Ментора бай Иван

преди 5 години

Пълно фиаско на ГЕРБ по спазване и развитие на демокрацията!Явно демокрацията , законите и тяхното издигане като неприкосновеност е нещо ужасно страшно за управляващата ГЕРБ!

fallback