Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вицепремиерът Томислав Дончев коментира пред медиите опасността от хибридни атаки у нас във връзка с предстоящите избори. И допълни, че е нормално държавата да очаква и да е готова за всякакъв тип опити за зловредно вмешателство в изборния процес. Той припомни, че при изборите през 2015 г. е имало такива атаки.

Дончев отбеляза, че ще бъдат взети мерки, включително в областта на киберсигурността, и ще бъде направено всичко, за да се подсигури сигурността на изборите.

Още по темата

Вицепремиерът беше свидетел по делото срещу бившия здравен министър Петър Москов, който е подсъдим за договор сключен за доставка на ваксините "Пентаксим", "Еувакс Б" и "Тетадиф", като щетата за бюджета била над 300 млн. лв., припомня БТА.

Томислав Дончев каза още, че няма информация дали Венецуелската държавна петролна компания е опитала да прехвърли пари в България чрез брокерска къща, но щял да провери дали има такъв сигнал и данни.

Той коментира и темата с ЦИК, като посочи, че е редно, ако е изтекъл мандатът на комисията, да бъде избран нов състав, но отбеляза, че има и други варианти като този мандатът на действащия състав да бъде удължен с решение на НС.

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 4 месеца

Неподходящо изказване пред сградата за арестуването им.

45

Анонимен

преди 4 месеца

Нещо притеснени изглеждат. Интересно защо? Нали хората ги обичат? Трябва да се гласува! Задължително!

44

Анонимен

преди 4 месеца

При условие, че всички дупетати за ЕП са избрани предварително измежду наши мумчета и мумичета да ми дърдорите за "хибридни атаки" вече леко прекалявате. Един вид искате да кажете, че у нас видите ли се провеждат честни и почтени избори ама Русия ни пречи. Смешно, неуместно и комично бре Томи-бой.