Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От скандалите около разкритията на депутата от БСП Елена Йончева, която обвини министъра на културата Боил Банов в корупция, никой не печели, смята политологът проф. Антоний Гълъбов.

Още по темата


"Губят всички. Формата ориентира нещата към някакъв вид партийна пропаганда и атака. Става дума за изявление на народен представител и изпращане на сигнал към медиите, а не към прокуратурата. Едно сериозно разследване не би се развило по този начин. Острата конфронтация на БСП е път без изход, защото атмосферата на изборната им кампания няма нищо общо с европейското. Нека отбележим, че този, който е направил записа на Боил Банов, е държал информацията 3 години", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

В студиото на "България сутрин" той изтъкна, че натрупването на скандали и истерия не водят до политически резултат.

"Скандалът "Ало, Банов съм" е опит за печелене на време. БСП очевидно не е готова за избори. Съжалявам, че президентът стои извън институцията си. Не чух какво са свършили назначените от него. Това не беше отчет, а очерк. Усеща се липсата на президент", добави още проф. Гълъбов.

"Първо Бойко Борисов каза пред партията си да се отърсят от тези с лъскави коли. После президентът Румен Радев каза, че трябва да се изчистим от корумпираните. Това е пример как се управлява страната. Абсолютно недопустимо се управляват държавните структури. Това са христоматийни примери за нещата, за които народът говори. Тук е така – стават такива работи. Няма бурна реакция на обществото", подчерта социологът Кольо Колев.

Според него ГЕРБ са направили изключително загубен ход с атаката си срещу Елена Йончева.

"Елена Йончева направи няколко много сериозни неща – "Кумгейт", оградата по границата… Тя определено е едно от остриетата на БСП. И президентът, и Елена Йончева изпълняват функцията на едни свободни медии – да бъдат камшик срещу властта", посочи Колев.

Коментари Напиши коментар

46

ХА ХА

преди 2 години

До Активист на БКПМиличък, Антончо ви разбива по всички флангове с ДОКАЗАТЕЛСТВА и документи, а хубавото Еленче разбрахме само, че знае да прави балончета от дъвки!

45

Да

преди 2 години

Парите са важни кой ги открадна да кажат банките кой разписа да ги вземат.Масово се краде.

44

Анонимен

преди 2 години

Герберите от лъскавите коли не знам дали ще се отърват , ама от имотите дето са заграбили едва ли.....