Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
В емоционално изявление министърът на културата Боил Банов заяви, че е рекетиран и съзря опит за дискредитиране на правителството в изнесените от БСП записи за ремонта на Ларгото.

Банов беше категоричен, че пари не са опрощавани, както се твърди и обясни, че има заведена искова молба към фирмата за просрочено време и неизпълнени дейности за 750 хил. лв. В момента течало и дело срещу дружеството "Антична Сердика". Изходящият номер на молбата е от 17 януари 2017 г.

Още по темата

От 4 г. съм рекетиран с някакви записи, лицето се казва Ангел Ангелов и беше директор на дирекция "Европейски програми и проекти" в МК. Вежди Рашидов го уволни за поредица гафове, несправяне, хипотези за записи, обясни Банов.

Според него има монтаж от негови думи от оперативки, правени по повод проекта.

Той заяви, че е готов на мига да си подаде оставката пред премиера Бойко Борисов, защото е български режисьор и не е роден министър.

Банов определи случващото се като "помия на посредствеността" и посочи, че му е обидно, особено след успеха във Виена вчера, когато бяха закупени ценни предмети на търг.

Той призна, че е допуснал грешка, че не е подал сигнал за изнудването, но рекетът към него не бил директен и трудно се доказвал. Сега обаче обмислял да заведе дело за клевета.

"Това са проектаджии, това са хора, които искат незаконосъобразно да влизат в проекти", коментира той.

Министърът допусна и че БСП изнася някакви данни във връзка с предстоящите избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар