Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Очаква се президентът Румен Радев да обяви и с указ да назначи членовете на сформирания от него "Съвет за стратегическо развитие на България".

Някои анализатори определиха тази идея на държавния глава като опит за съставяне на правителство в сянка. Отзивите за първия отчет на Румен Радев наистина не стихват.

Oще по темата

"Това, което чухме, няма общо с отчет. Аз видях един кибик – само стои, ругае и нищо не може да измисли. Сегашният президент на България си позволи за първи път в историята да направи партия в Президентството с указ. Президентът не може да си определи дрехите дори. Изграждането на този съвет с указ е проблем. Така се създава ядро на правителство вътре в Президентството, което е проблем за Конституцията", подчерта депутатът от ГЕРБ Маноил Манев в "България сутрин".

Неговият колега от БСП Александър Симов поясни, че от президента хората не очакват да припомня стари събития.

"Идеята е да свърши работата си по Конституция. ГЕРБ 5 години живяха с идеята президентът да е плюшено меченце, което да изкарват по празници – визирам Росен Плевнелиев. Не! Той трябва да си върши работата. Не приемам идеята, че това е партия или правителство в сянка. Нормално е да има президентска институция, която да изгражда визията на президента за България. Румен Радев е на достатъчно висок пост, за да не се забърква с партии", категоричен бе социалистът пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

102

Анонимен

преди 5 години

Щом Първанов и Царя подкрепят президента,означава,че той работи именно за България,за разлика от другите партии.И БСП са направили много добър избор с този президент!

101

Анонимен

преди 5 години

Това не е вярно,опитвате се да злепоставите президента,защото той единствен не е обвързан с политическите интриги!

100

Анонимен

преди 5 години

Симов,ти си наивник,послушай лидерката си Нинова и гербера Манев,ако не ги послушаш, ще останете и без БСП,ще ви сринат партията!Това е самата истина,готви се правителство в сянка,чиято цел е да срине българските партии и вземе цялата власт.Изчакайте да свърши мандата на ГЕРБ и вземете властта цялата партия с БСП!

fallback