Снимка: Dnes.bg

Бойко Борисов благодари в писма до премиерите на Румъния, Полша, Литва, Унгария и Испания за подкрепата и сътрудничеството по време на преговорния процес по пакета "Мобилност I".

Българският премиер отправя специални благодарности към колегите си Виорика Дънчила, Матеуш Моравецки, Саулюс Сквернелис, Виктор Орбан и Педро Санчес за постигнатите обнадеждаващи резултати от гласуването на 10 януари, по време на което два от трите доклада по пакета бяха отхвърлени в Комисията по транспорт и туризъм в Европейския парламент.

Още по темата
Според Борисов подобни правила не отговарят на социалния дневен ред на Европейския съюз, имат негативно въздействие върху целите по отношение на околната среда и ще oщетят европейската икономика като цяло.

Премиерът изтъква, че европейският превозвачески бизнес, синдикати и всички икономически сектори, които зависят от ефективността на услугите в автомобилния транспорт, наскоро са изразили сходни опасения, подчертавайки, че в края на европейския цикъл ще бъде трудно да се постигне балансирано решение по пакета.

По думите на Борисов, в момента дебатите относно пакет "Мобилност I" са на кръстопът и все още има шанс да се избегне фрагментацията на единния европейски пазар и да се затвърди разбирането, че "Европа на две скорости" не е решение.

"Въпросите на автомобилния транспорт са прекалено важни за европейската икономика, за да бъдат решавани по спешност", пише още министър-председателят, като допълва, че следващият Европейски парламент и Комисия трябва да поемат тази отговорност.
 

Коментари Напиши коментар

59

Баце,закъсня!

преди 5 месеца

Баце, късно е ,либе, за китка! Докато превозвачите се готвеха за протест вие с Цуци се скрихте като мишки : ти под фустата на някое гадже, а Цецо - под роклята на булката. Зер да не разберат тези от ЕК и ЕП, че вие сте забъркани в тая акция,че сетне лошо ви се пише. Добре че министърът на МТ излезе свестен и смел мъж, та ви отсрами. И добре, че Станишев дойде, а той е шеф наПЕС. Превозвачите излезоха мъже, румънците и поляците също и нещата станаха. А след отминала буря не се лае. Няма полза,

58

Кръстьо

преди 5 месеца

Странно, не знае ли още ?
Къде спи разузнаването и не му докладва ?

57

Партиен член

преди 5 месеца

Абе БорисОФ. Нали председателството беше успешно.