Снимка: Булфото, архив
fallback

Преди 29 години във Варна беше учредено ДПС и по този повод лидерът на движението Мустафа Карадайъ поздрави съпартийците си като им напомни, че формацията стои сериозно на политическата сцена.

Според него ДПС продължава да е отговорна партия, да отстоява правата и свободите на българските граждани, достойнството на всеки един човек, да пази и защитава демокрацията.

Oще по темата

"Твърдо вярваме, че единствено демокрацията може да гарантира мира и благополучието, справедливостта, правата и свободите", пише той в обръщението до членовете на ДПС.

Карадайъ припомня, че когато беше създадена партията, обществото беше разделено и разединено.

"Беше време за големия избор за бъдещето на България. Тогава ние избрахме мира и демокрацията пред реваншизма и омразата. Тогава ние участвахме активно и съзидателно в изграждането на основите на демокрацията, за да бъдат основите здрави и процесът да е необратим. Тогава нашият почетен председател д-р Ахмед Доган начерта перспективите за развитие, показа пътя на страната и условието за това, а именно: България да е част от евроатлантическите структури – НАТО и Европейски съюз", допълва той.

Според него днес обществото отново е разединено, езикът на омразата и агресията са навсякъде и това е така не само в България, така е в Европа и в света.

"Като че ли демокрацията е в отстъпление, а перспективите за бъдещето са все по-тревожни и мрачни. Но ние, където и да сме, винаги оставаме отговорни, пазим устоите на демокрацията и намираме опора в евроатлантическите ценности. Намираме сили в нашата биография, в историята ни и вярваме, че без мира демокрацията е в риск. Сега, когато отново е време на омраза и разединение, ние трябва да се обединим около нашите ценности и силно и мощно да защитим мира и демокрацията. Само така можем да направим света по-добър, да гарантираме правата и свободите, да работим за по-добър живот тук и сега, да гарантираме бъдещето на нашите деца", обобщава Карадайъ.

От пресцентъра на ДПС припомнят, че партията е парламентарно представена във всичките 29 години от учредяването си, има много сериозно представителство в местната власт и европейския парламент и заема важно място в политическия живот на страната.

ДПС чрез своя почетен председател д-р Ахмед Доган е партията, трасирала пътя на България към ЕС и НАТО в първите години на демокрацията. Уникалният български етнически модел, чиито идеолог е д-р Доган и носител ДПС е формулата, с която България дава своя принос към европейската политическа парадигма, пише още в съобщението.

По случай рождения ден на ДПС са получени много поздравителни адреси от страната и чужбина, а с писмо председателят на АЛДЕ Ханс Ван Баален е пожелал общ успех на партиите от либералното европейско семейство.

Той поздрави и почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, за това, че през 1990-та година е поел важната инициатива за създаване на ДПС с цел защита на правата и свободите на всички граждани, защита на етническия мир и насърчаване на евроатлантическите ценности сред гражданите на посткомунистическа България.

Ханс ван Баален благодари на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ за ангажираността на международно и европейско ниво и подчерта, че  партията играе ключова роля в либералното семейство и в Групата на АЛДЕ в Европейския парламент.

С посланието "Ще вървим заедно напред!", завършва Баален своя поздравителен адрес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Nahost

преди 5 години

Dps i bsp sa teroristi.

40

Анонимен

преди 5 години

а га ви клаа забравийте я.... я им дайте и да ви.... ша ги у агаларите - огин и меч

39

БСП жалка...

преди 5 години

Въпрос: Какво става като се срещнат комунист и крадец ? Отговор: поздравяват се - Здравей колега...

fallback