Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Началникът на кабинета на вицепремиера в оставка Валери Симеонов - Марияна Николова, ще заеме неговото място в кабинета.

Това става ясно от програмата на Народното събрание за утрешното заседание. Промените в кабинета ще бъдат гласувани като първа точка, а името на Николова е посочено там.

Още по темата
Николова е адвокат по професия. От 2015 г. до 2017 г. е ръководител на отдел „Договорно-правен и правна защита“ . Преподавател е по структура на администрацията и административен процес в Института по публична администрация към МС.

Близо шест часа продължиха срещите днес в Министерския съвет за бъдещето на управлението на страната. В крайна сметка от малката коалиция не съобщиха официално дали има взето решение кой ще замени като вицепремиер подалия оставка лидер на НФСБ.

От кабинета на Симеонов съобщиха, че днес изявления няма да има, а пресконференцията ще е в сряда преди заседанието на МС.

Коментари Напиши коментар

176

Анонимен

преди 5 месеца

Много честна и морална жена.... Дори не е сигурно че е лапала на Цацата, Суджука и Ушев Цецо.....

175

цитат

преди 5 месеца

"Оставката на Валери Симеонов е формална.
Мъчно ми е за майките... Те мислят, че са удържали победа.
Нечувано е заместник-министър-председател да предлага секретарката си да заеме неговото място. Марияна Николова, освен това, е герберка, а преди това - царистка (НДСВ), тя няма нищо общо с патриотизма.

Като юристконсултка на "Топлофикация София" и на НЕК Марияна Николова е натрупала опит в защита на олигархичните интереси срещу обществения интерес. "

174

Анонимен

преди 5 месеца

Какви са тези вицепремиери - кукли на конци. За да стане вицепремиер поне да е бил кмет на едно село бе, това на кво прилича. Валерко си прокарва гаджето за вице. Смех.