Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Соцлидерката Корнелия Нинова категорично отрече обвиненията на шефа на депутате от ГЕРБ Цветан Цветанов, че БСП стои зад протестите срещу високите цени на горивата и промените със задължителната застраховка "Гражданска отговорност".

Oще по темата

"Не инициираме протестите, но ги подкрепяме", отсече тя.

Според нея проблемите на недоволните хора по улиците имат решение със закони, които трябва да одобри парламентът. Тя призова управляващите да се разберат помежду си, защото имат проблеми с протестиращите.

Нинова нападна Цветанов като го обвини, че е казвал пред кметове, че БСП са подтикнали своите управници на местно ниво и те стоят зад протестите в страната.

"Много интересно как кметовете ни от Асеновград, от Брегово, от Тунджа, Гоце Делчев, Арчар и Хърлец организираха протестите във Варна, София и Пловдив. Защо са им тогава Фандъкова, Николов, Портних – да си ги оттеглят, след като ние можем с кметовете от Хърлец и от Изворище да направим протестите, каквито ги видяхте в големите градове на страната – благодаря, сериозно признание за нашата сила и на нашите кметове. Да се вземат в ръце в тази ситуация, разбираме, че имат тежки проблеми. С патриотите проблеми и разправии, вътре помежду им проблеми и разправии. Менда Стоянова вкарва един закон, Бойко Борисов го изкарва", каза още червената шефка.

Освен това според нея Цветанов си е позволил да оспори конституционния ред в държавата и устоите й.

"Каза, че при служебен кабинет се управлява еднолично и непрозрачно. Служебният кабинет е разписан в Конституцията на страната. Неговите думи са де факто оспорване на установения конституционен ред", допълни още Нинова.

Лидерката на БСП обяви, че левицата ще предложи отмяна на решението за облагане с по-висок данък на старите коли между първо и второ четене на бюджета.

От Столетницата искат да падне текстът в Закона за корпоративното подоходното облагане и да се върне старото положение.

Нинова посочи, че ще внесат отново своите предложения за намаляване на ДДС на хляб и лекарства, за 6400 лева еднократна помощ за второ дете и за преизчисляване на пенсиите.

"Настояваме Министерският съвет да си оттегли законопроекта за екотакса на дрехи и обувки втора употреба", посочи Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Верно?

преди 5 години

"Не инициираме протестите, но ги подкрепяме", отсече тя. -----------------------------------------------------------------------ох, умрях от смях!!!!!! ахахаххаха

55

АМИ ,ДА...

преди 5 години

КОРНИ , НА БАЛАМИТЕ .......ТУБИТЕ С БЕНЗИН НОСИ , ЗА ПРОТЕСТА...!

54

Бре! Ти да видиш ...

преди 5 години

БСП не стояла зад протестите, рече г-жа Лъжа!

fallback