Снимка: Булфото, архив
fallback

Няма случаи на издадено българско гражданство на хора издирвани от Интерпол. Това съобщиха от правосъдното министерство след проверка.

Oще по темата

След писмо на Върховна административна прокуратура (ВАП) от 9 юли 2018 г., която се е самосезирала по публикации в медиите за това, че са налице над 114 случая на получаване на българско гражданство от лица, издирвани от Интерпол, със заповед на министъра на правосъдието Цецка Цачева е възложена проверка на Инспектората.

Проверката, която е за период от 1 януари 2013 г. до октомври 2018 г., е приключила с доклад до министъра на 2 ноември 2018 г.

Заключенията в доклада са, че не са намерени данни за цитираните 114 случая на получаване на българско гражданство от лица, издирвани от Интерпол. Не са установени и нарушения от служители в дирекция „Българско гражданство“ по проведените съгласувателни процедури с МВР и ДАНС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 5 години

Нали са със сменени имена и дата на раждане и година.Родом съм от съвсем друго населено място. Как ще провери тази информация, като реално тези хора които търсят ги търсят със истинските им лични данни.И не могат да бъдат индифицирани. Т. е когато биват сменени с имената си като самоличност няма такива не съществуват документално, като граждани. Но си имат и други начини да ги открият. Само в съда се знае кой си е сменил самоличността и поради какви причини.

18

Анонимен

преди 5 години

Сега ще доказват, че " нямат сестра".

17

Анонимен

преди 5 години

Кратко и ясно

fallback